A bevándorlásról vitatkoznak pénteken a képviselők

2015. február 20. 07:50

A parlament pénteki ülésén a szavazásokat és az interpellációkat követően négy órás vita kezdődik a Fidesz kezdeményezésére „Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra” címmel.

2015. február 20. 07:50

Az Országgyűlés pénteken négyórás vitát tarthat a Magyarországra irányuló bevándorlásról. A parlament szokatlan munkarenddel zajló háromnapos ülése hétfőn folytatódik és a korábbi tervekkel ellentétben nem pénteken, hanem csütörtökön ér véget, amikor a képviselők az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) hatásairól tárgyalhatnak.

A Ház ülése reggel 9 órakor kezdődik, a napirend előtti felszólalásokat követően két törvénymódosítást is elfogadhatnak. Ezek egyike Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert hatalmazhatja fel, hogy rendeletben módosítsa az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) szabályait, míg a másik döntés a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseivel függ össze, és az egyoldalú kamat-, költség-, illetve díjemeléssel szembeni fellépés részletszabályait tartalmazza.

A szavazásokat követően az interpellációk hangozhatnak el, majd a Fidesz kezdeményezésére Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra címmel kezdődik várhatóan négyórás vita. A kormánypárt ezt azért tartja szükségesnek, mert két év alatt hússzorosára nőtt Magyarországon a politikai menedékjogot kérők száma, akiknek nagy része nem politikai üldözöttként, hanem megélhetési céllal érkezett. 

Ugyancsak pénteken tárgyalhatják a köznevelést, valamint a felsőoktatást érintő legfrissebb törvénymódosításokat, valamint napirendre vehetik a földgázellátásról és a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításáról szóló változtatási javaslatokat is.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. február 20. 13:37
A magasan képzettek meg biztos nem fognak hazamenni, mikor itt sokszorosát keresik annak, amivel otthon kiszúrják a szemüket. Ha magyar orvoshoz akarok menni, semmi gond, mert van dögivel. Gondolod, aki itt pl. praxist nyit, mire kiépíti, fel fogja adni, hogy otthon kezdje elölről? Egy frászt.
thymian
2015. február 20. 13:09
A fiatalok, akiknek még nincs családjuk otthon, nagy eséllyel ott fognak házasságot kötni és kis eséllyel magyarral. Figyu, bátyám 6 gyerekéből 5 Németországban van. Igaz hogy magyarral házasodtak (egy kivételével), mégsem mennek haza, csak szabadságra. A gyerekeik itt nőnek fel, nekik már Magyarország idegen közeg lesz, nagy eséllyel itt is fognak maradni. Nem kell a kormány faszságait védeni.
Paul Légère
2015. február 20. 08:20
Nagyon helyes, meg kell állítani az osztrák és holland menekültek áradatát, mielőtt elveszik a (köz)munkát a dolgos magyaroktól.
áfonya
2015. február 20. 08:12
Simon félék a több száz milliós titkos dugi pénz mellett magukhoz vehetnének megélhetési bevándorlókat .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!