Nem panaszkodik az RTL az EU-nál, ha módosítják a reklámadót

2015. február 26. 09:02

Visszavonja az Európai Bizottsághoz benyújtott panaszát az RTL-csoport, ha a kormány módosít a reklámadótörvényen és megszünteti az RTL diszkriminálását. Ezt a Népszabadság szerint Thomas Rabe, a Bertelsmann-csoport vezetője mondta Orbán Viktornak. A lapnak Simicska Lajos azt nyilatkozta, hogy ha 5 százalékosra csökkenti a kormány a reklámadót, akkor folytatódni fog a médiaháború.

2015. február 26. 09:02

A Népszabadság úgy tudja: A Bertelsmann-csoportot vezető Thomas Rabe azt mondta a miniszterelnöknek, hogy visszavonja az RTL az Európai Bizottsághoz a reklámadó miatt benyújtott panaszát, ha úgy módosítják a reklámadótörvényt, hogy az ne legyen diszkriminatív az RTL-re nézve. A lap szerint Orbán erre jelezte, hogy a kormány előkészítette a módosítást.

Rabe Guillaume de Posch, az RTL-csoport társ-vezérigazgatójával és Andreas Rudas, a Délkelet-Európáért felelős regionális igazgatóval együtt Budapesten találkozott az RTL Híradó munkatársaival. Mindhárman leszögezték, hogy tartalmi kérdésekben semmilyen kompromisszumot nem kötnek a kormánnyal.

Simicska Lajos azt mondta a Népszabadságnak: ha a kormány tényleg a tervezett 5 százalékosra módosítja a reklámadót és szétteríti azt a médiavállalkozások között, akkor biztosan folytatódik a médiaháború.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. február 28. 12:55
Neked kéne a klavit letenni kisember. Csinálj végre valami hasznosat.
Morgen
2015. február 28. 12:55
Te csak merülj el a patkányfogóban.
illesl
2015. február 28. 12:55
Milyen alapon zsarolhat nagy nyilvánosság előtt egy tv adónak nevezett förtelem? A mi demokráciánkban ezek szerint van törvényhozó, végrehajtó, igazságszolgáltató és egy zsaroló hatalmi ág. Ezt liberál-bolsi barátainkról nem gondoltam volna, hogy a zsaroló hatalmi ágat kezükbe kaparintják? Miért nem indul büntető eljárás a zsarolásért?
Ultima Ratio
2015. február 28. 12:54
Igaz, még kínos dolgokat hallana a Pártról, amikor nézheti az M1-et is ahol talán beszámolnak a kétharmad elvesztéséről. Vagy nem. De mindenképpen a nyíregyházi állatkert új örvösmenyét állománya után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!