Simicska kinevezte médiabirodalmának új vezetőit

2015. február 06. 18:22

Simicska Lajos kinevezte a Hír TV, a Magyar Nemzet, és a Lánchíd Rádió új ügyvezetőjét és főszerkesztőjét, miután péntek délben lelkiismereti okokra hivatkozva a több korábbi vezető felmondott. A Hír TV-t működtető társaság elnöke maga Simicska Lajos lesz.

2015. február 06. 18:22

Simicska Lajos lett a Hír TV-t működtető társaság elnöke, Tóth Marianna a Magyar Nemzet kiadójának ügyvezetője, D. Horváth Gábor a napilap új főszerkesztője, míg a Lánchíd Rádió ügyvezetője és főszerkesztője Schlecht Csaba lett – közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. pénteken este. A Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz köthető médiumok eddigi vezetői péntek délben lelkiismereti okból fel-, illetve lemondtak.

A közlemény szerint a HírTv Zrt. részvényesei a nap folyamán a társaság új igazgatósági tagjainak Tóth Mariannát és dr. Simicska Lajost nevezték ki. Jelezték: a közeljövőben döntés születik arról, ki tölti be a televízió hírterületért felelős vezetői tisztségét.

A vezetőváltásra azért volt szükség, mert kevéssel pénteken dél után az mno.hu-n megjelent közlemény szerint lelkiismereti okokból benyújtotta a fel-, illetve lemondását Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

A NOL.hu-nak adott interjújában Simicska Lajos elmondta: a volt főszerkesztőnek, Liszkay Gábornak a tulajdonrészét kivásárolta a Magyar Nemzetből és a Hír TV-ből, azonban azt nem árulta el, hogy ez mennyibe került neki. Az interjúban csak annyit mondott, hogy sok-sok millió forintért vásárolta ki a volt főszerkesztőt. A Magyar Narancsnak adott interjújából az is kiderült, hogy Liszkay tulajdonrészét a Pro-Aurum Zrt. vásárolta meg, ami Simicska Lajos többségi tulajdonában van, 100 millió forint körüli összegért.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2015. február 07. 09:54
Zsidócsahosok a magyar közéletben Zsidócsahosnak olyan személyeket nevezünk, akik saját előrejutásuk és anyagi érdekeik érdekében a zsidók szekerét tolják nyilvánosan és magánéletükben is. Használják rá a zsidóbérenc szót is, de a zsidócsahos szó jobban rátapint a lényegre. Sokuknál a származási háttérben elmosódottan zsidó ősök is fölfedezhetők. A zsidócsahos vallásilag tipikusan nem zsidó, de megnyilatkozásai egyértelműen a nemzet és annak érdekei ellen irányulnak, melyhez névlegesen tartozik, és azokkal szemben a zsidók érdekeit támogatja és propagálja a rendelkezésére álló eszközökkel, legyenek azok hatalmi eszközök (pl. rendőrtisztviselő, bíró, tanár, ...), a médiák, a politika, az irodalom, a papi szószék, internet fórumok, vagy más nyilvánosan elérhető hírforrás. Ismertebb zsidócsahosok: Simicska Lajos --------------------------------------- stb
sersem4
2015. február 07. 09:54
Liberalisok. Ezek is... Szebb Jovot!
Cezar
2015. február 06. 23:50
Orbánt legecizték:))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!