Hvg: Még a csődről is hazudott a Questor

2015. március 25. 21:43

A cégbírósági nyilvántartás alapján be sem nyújtották a Quaestor Financial Hrurira Kft.csődvédelem iránti kérelmét, holott a cég állítása szerint március 20-án megtörtént mindez – írja a hvg.hu.

2015. március 25. 21:43

A jelek szerint ismét átejtette a nagyközönséget a Quaestor, ugyanis a cégbírósági nyilvántartás alapján be sem nyújtották a Quaestor Financial Hrurira Kft.csődvédelem iránti kérelmét – írja a hvg.hu. A társaság legutóbb máricus 20-án közölte, hogy beadták az „öncsődkérelmet”. A jegybank gyanúja szerint a Quaestor-csoporthoz tartozó kft, melynek ügyvezetője Tarsoly Csaba, 150 milliárd forint fiktív kötvényt bocsátott ki. 

 
A társaság legutóbb 2013 áprilisában nyújtott be bármilyen iratot a cégbíróság szerint, azóta a nyilvántartásokban nem található semmiféle ilyen kérelem. Annak alapján, hogy a cégbíróság adatbázisában a mai napig nincs bent csődkérelem, azt lehet mondani, hogy nemcsak az első, de a március 20-i közlemény sem volt igaz. A hvg kereste a Quaestor-csoport kommunikációs vezetőjét, és kértük, tisztázza a cégbíróság adatai és a cég állításai közötti ellentmondást, de egyelőre nem kapott választ.
 
A hvg azt írja: csődeljárási szakértők szerint egy cég azért szokta húzni a csődeljárás megindulását, mer a cégre már akkortól rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak, amikor benyújtja a csődvédelem iránti kérelmet. Egy évtizedek óta cégcsődökkel foglalkozó szakember azt mondta a hvg-nek, hogy az ilyen eljárások megindítását mindig azért nyújtják a társaságok, hogy időt nyerjenek, és az így nyert időben sokszor éjt nappallá téve dolgoznak az iratokkal, például azzal a céllal, mondta a szakember általánosságban, hogy valamelyik képviselő megússza a büntetést, vagy hogy csökkentsék a cég hitelezőinek a vagyonát.
 
Mivel nem indult el a csődvédelem, esélyes, hogy jelenleg senki nem tudja a Quaestor Hrurira Kft.-n kívül, hogy pontosan mi zajlik a társaságnál – írja a hírportál. Tarsoly Csabáról csak annyit tudnak, amit az ügyvédje a hvg.hu érdeklődésére mondott, hogy folyamatosan dolgozik. Ügyvédje arról tájékoztatta a lapot, hogy ügyfelét szerda késő délutánig nem hallgatta meg a rendőrség. Az ügyvéd azt is elárulta, hogy Tarsolyt háromszor hallgatta meg a jegybank az elmúlt két és fél hétben.
 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. március 26. 14:55
„A Jobbik alelnöke emlékeztetett: látható, hogy az MSZP-kormány idején történt egy 16,9 milliárd forintos kezességvállalás a csaló brókerház részére, illetve az is, hogy nem győződött meg arról az akkori kormány, hogy ez a rendkívül nagy összegű kezességvállalás fedezetpapírokra történt-e, vagy pedig a nagy semmire - mint ahogy az utólag bebizonyosodott. Volner János szerint látható az is, hogy ebben az ügyben született feljelentést már a Fidesz segített eltusolni. Nincs másról szó: létrejött a "Quaestor-koalíció". Az egyik párt disznóságait a másik párt segített eltusolni.” http://alfahir.hu/letrejott_a_quaestor_koalicio
Berecskereki
2015. március 26. 09:41
Nem ártana visszafogni a nyilatkozatokat, mert könnyen megtörténhet, hogy egyes nyilatkozatokkal bűncselekményt követnek el. Hasonlót mint amilyenért az egyik kereskedelmi bank feljelentést is tett. „Megérkezett a rendőrségre az Erste Bank rémhírterjesztés miatt tett feljelentése. A rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerda este az MTI-t.” http://www.vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/erste-bank-mar-a-rendorsegen-a-feljelentes-446912
béla 60
2015. március 26. 09:35
Minden pénzintézet stabil,de egy kis időre kiveszem a pénzem !
Berecskereki
2015. március 26. 09:27
A posztban írtak pontatlan megfogalmazásokat tartalmaznak, így félrevezető. Azt írja a szerző „Mivel nem indult el a csődvédelem …..” A magyar jog azonban nem ismeri a csődvédelem jogintézményét csak a csődeljárást, mint fizetésképtelenségi eljárást. A törvény szerint a csődeljárást kizárólag az adós kérheti önmaga ellen, ha ideiglenesen fizetésképtelenné vált. A csődeljárás az adós reorganizációját szolgálja. Másként fogalmazva, lehetősége van megegyezni a hitelezőkkel, befektetőkkel. A csődeljárás Cégbírósági határozattal indul meg. Ez kerül be a céginformációs lapra – cégjegyzékre – és megjelenik a Cégközlönyben. Feltételezhető, hogy Cégbírósági határozatra – amely jóváhagyta a csődeljárás megindulást – nem került sor, így a felsorolt dokumentumokban sem jelenik meg. A csődeljárás megindítás elmaradásának több oka is lehet. Így okként szerepelhet, hogy a szervezet nem kérelmezte, vagy nem megfelelően kérelmezte a csődeljárást és közben megindult az ügyészségi eljárás, vagy felszámolási eljárás indítására vonatkozó kérelem érkezett a Cégbíróságra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!