Lapkiadók: Versenyhátrányt jelent a médiavállalkozásokra kivetett adó

2015. március 03. 16:42

A Magyar Lapkiadók Egyesülete szerint bármilyen, a hazai médiavállalkozásokra kivetett adó továbbra is versenyhátrányt jelent, az abból befolyó bevétel felhasználása pedig könnyen napi „politikai játszmák eszköze” lehet – írja a szervezet közleménye. Lázár János arra emlékeztetett, hogy szükség van a módosításra.

2015. március 03. 16:42

 A Magyar Lapkiadók Egyesülete szerint bármilyen, a hazai médiavállalkozásokra kivetett adó továbbra is versenyhátrányt jelent „az online piacon túlsúlyban lévő globális szereplőkkel” szemben. Az egyesület az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a kormányzat részéről nyíltan ágazati különadóként meghatározott adónem kivetése káros a gazdasági növekedés szempontjából.

Az abból befolyó bevétel felhasználása könnyen napi „politikai játszmák eszköze” lehet, tovább nehezítve egy egyébként is strukturális problémákkal küzdő iparág helyzetét – fűzték hozzá.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén elhangzott, hogy a kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegelhet, és arra törekszik, hogy a kisebb médiacégeket megvédje.
A reklámadó módosításáról szóló konkrét javaslat még nem készült el, de Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az ülésen elmondta, hogy márciusban teheti meg előterjesztését a kormány. Emlékeztetett: az Európai Bizottság két főigazgatósága – adó- és versenyjogi – is eljárást folytat Magyarországgal szemben a reklámadó miatt, ezért van szükség a módosításra. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2015. március 11. 18:04
vagymi..
kuwiq
2015. március 05. 09:37
Pedig a Lézer csak meg akar védeni benneteket! Valahogy úgy, ahogy az aranyos nyuszit akarta karinthy megsimogatni, csak épp az lett a vége, hogy a nyúl elbújt ijedtében egy farakás mögé, "De szétszedem, szétszedem én, ha addig élek is, szétszedem, és megfogom és megragadom a füleit és felkapom a levegőbe, és megforgatom, és a falhoz vágom, és szétloccsantom a fejét, azt az ostoba, makacs, szamár fejét, amivel nem akarja megérteni, hogy csak meg akarom simogatni." Hát kb így védi a a kis médiavállalkozásokat a lézer, meg a kormány. Mi az már, hogy nem értik meg, hogy csak meg akaják védeni őket????
pimepime
2015. március 03. 22:55
Kuss! Ez akkor is nemzeti kormány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!