Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

LMP: Fazekasnak tisztáznia kell magát Kiss ügyében

2015. március 02. 10:48

Az LMp szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek állalnia kell a politikai felelősséget, miután „évekig szemet hunyt Kiss Szilárd botrányos ügyei fölött”. A tárca szerint Kiss a munkáját jól végezte, Fazekas Sándor miniszter pedig nem állt vele közvetlen munkakapcsolatban

2015. március 02. 10:48

Az LMP szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek tisztáznia kell magát a Kiss Szilárd, Magyarország volt moszkvai mezőgazdasági attaséjának ügyében. Az ellenzéki párt kezdeményezi, hogy a minisztert hallgassa meg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. Szél Bernadett, az LMP társelnöke hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Fazekas Sándornak vállalnia kell a politikai felelősséget, miután évekig szemet hunyt bizalmasa, Kiss Szilárd botrányos ügyei fölött. Ha a miniszter nem tudja tisztázni magát, egyértelmű, hogy méltatlanná vált pozíciójára és le kell mondania – tette hozzá.

Szél Bernadett jelezte: kezdeményezi Fazekas Sándor meghallgatását a nemzetbiztonsági bizottság soron következő, várhatóan március 10-i ülésén, hogy kiderüljön: miért kapott erős politikai támogatást a 2013-ban miniszteri kitüntetésben is részesített Kiss Szilárd éveken keresztül, milyen pozíciókban állt a minisztérium alkalmazásában, illetve miért hagyták figyelmen kívül a nemzetbiztonsági kockázatokat.

Az LMP társelnöke közölte, az ülésen az LMP továbbra is választ vár arra, hogy mit lehet tudni a Kiss Szilárd által pénzért árusított schengeni beutazási vízumok sorsáról, illetve a moszkvai magyar vízumközpont vízumkiadási gyakorlatáról, amelynek társtulajdonosa Kiss orosz nemzetiségű felesége.

Kiss Szilárd január 14-én került előzetes letartóztatásba, ellene és két társa ellen vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoznak egy takarékszövetkezet megkárosítása ügyében. Az Földművelésügyi Minisztérium (FM) január 26-án azt közölte, Kiss Szilárd munkaviszonya tavaly december 12-vel megszűnt, és előzetes letartóztatása nem függ össze az FM-nek végzett munkájával, amivel kapcsolatban nem volt kifogás. Fazekas Sándor miniszter nem állt vele közvetlen munkakapcsolatban – közölte a tárca, jelezve azt is, hogy a férfit a külügyminisztérium állományából vették át 2013 októberében, C típusú átvilágításon átesett.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. március 02. 13:47
Minden törvényes volt! Vagy lesz! Visszamenőleg!
csuka
2015. március 02. 12:59
A tárca szerint Kiss ügyesen lopott, Fazekas Sándor miniszter pedig nem állt vele közvetlen munkakapcsolatban.
paraklétosz
2015. március 02. 12:45
A zelempé perelje be Fazekast, amiért nem cáfol.
yanoo
2015. március 02. 12:33
LMP: Fazekasnak tisztáznia kell magát Kiss ügyében Fazekas Sándor elküldte cáfolatát az MTI-nek. "Cáfolom, hogy Gene Simmons-nak öltözve, Drakulának kifestve szinpadra álltam a minisztérium farsangi buliján.Részemről a Kiss ügy lezárva!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!