Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Még megvan Mészáros Lőrinc és Kiss Szilárd moszkvai cége

2015. március 30. 14:42

Mészáros Lőrinc közleményben tudatta, hogy a vagyonnyilatkozatában minden megfelel a valóságnak. Azonban a moszkvai adóhatóság adatbázisa szerint még március 30-án is 33 százalékos tulajdonos a Moszvában bejegyzett Magyar Kft-ben, amelynek másik két tulajdonosa a csalással gyanúsított Kiss Szilárd korábbi moszkvai agrárattasé és egy orosz nő.

2015. március 30. 14:42
A vagyonnyilatkozatában szereplő adatok valódiságát hangsúlyozta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. A politikus-vállalkozó a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel készített Index-interjúra reagált.
 
A vagyonnyilatkozatomban szereplő adatok a törvényes helyzetet tükrözik, és a valóságnak mindenben megfelelnek. A tulajdonomban vagy érdekkörömben működő gazdasági társaságok vagy társadalmi szervezetek a hatályos magyar törvényeknek megfelelően jöttek létre, azok szerint működnek és adóznak” – írta Mészáros Lőrinc. 
 
Lázár János egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy mindenkinek el kell tudnia számolnia vagyonával. Az Index újságíróinak felvetésére, hogy Mészáros Lőrinc az elmúlt három évben bekerült a száz leggazdagabb magyar közé, illetve „kifelejtett” egymilliárd forintot és egy orosz céget a bevallásából, Lázár János megerősítette: nem turkál senki zsebében, de akinek pénze van, annak el kell tudni számolnia azzal.
 
A Tumblren Hava Nikita Csak egy ruszki című blogján közzétett, az orosz adóhatóság adatbázisából származó cégkivonat szerint viszont még március 30-án is 33 százalékos részesedése van Mészáros Lőrincnek a Moszkvában bejegyzett Magyar Kft-ben, amelynek másik két tulajdonosa Kiss Szilárd, a csalással gyanúsított korábbi moszkvai agrárattasé és egy orosz nő, Ljugyisjeva Karina Alexandrovna.
 
Arról, hogy Mészáros Oroszországban Kiss Szilárddal üzletelt, az Index írt először. A portálnak a felcsúti polgármester akkor azt mondta, hogy azért alapították a céget, hogy szalonnát szállítsanak Oroszországba, de végül is ez a terv a szankciók és az embargó miatt meghiúsult.
 
Az Oroszországban bejegyzett Magyar Kft. ennek ellenére továbbra sem szerepel Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gfischer
2015. március 30. 15:51
"azért alapították a céget, hogy szalonnát szállítsanak Oroszországba" És élőállatot nem lehetne? Tudnám ajánlani a felcsúti csüngőhasút.
csuka
2015. március 30. 15:50
http://alfahir.hu/meszaros_lorinc_ma_is_hazudott_egyet
csergolec
2015. március 30. 15:47
"Mészáros Lőrinc az elmúlt három évben bekerült a száz leggazdagabb magyar közé, illetve „kifelejtett” egymilliárd forintot és egy orosz céget a bevallásából," Szegény Lőrinc,mások hanyagsága miatt basztatják,persze hogy kihagyta az orosz céget,ha nem szólnak neki: Lőrinc ez is a nevedre került,tudjál róla.:((és ugyan az van az 1 milliárd forinttal is,senki nem szólt,került még egy kis apró a számládra.
liberálzöld.
2015. március 30. 15:29
Aha! Innen lehet az a milliárdocska, amiről a Mészáros kifelejtett a vagyonnyilatkozatából! Már azt hitte, hogy nem is az övé! Kereste is a feladót, de oroszul volt írva.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!