Morvai az EP-ben: Melyik diszkrimináció elfogadható?

2015. március 23. 09:42

Morvai Krisztina szerint az EP a munkavállalói érdekeit sértve vitázik munkavállalói jogokról, és a szexuális kisebbségek diszkriminációját más megkülönböztetéseknél érzékenyebben kezeli.

2015. március 23. 09:42

A leszbikus munkavállalók bérbeli diszkriminációja volt a téma az Európai Parlamentben pénteken. Morva Krisztina hozzászólásában megjegyezte, hogy az EP éppen úgy vitázik munkavállalói  jogokról, hogy saját dolgozóinak érdekeit sértve, előre nem látható túlórára kényszeríti őket. 

A hátrányos megkülönböztetés kérdésénél azt vetette fel, hogy míg egy leszbikus munkavállaló alacsonyabb bérezését mindenki elfogadhatatlan diszkriminációnak tartja, sok más diszkrimináció mellett hajlamosak elmenni. Példaként említette, hogy az magyar-osztrák határ egyik és másik oldalán dolgozó ápolónők fizetése közötti különbség óriási, ezt mégis letudják sokan a piac okozta természetes különbségnek. 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiler
2015. március 23. 13:17
Legyen EU-s minimálbér, EU-s szociális juttatások stb. Vmiért csak a bankrendszer felett akarják átvenni az irányítást. Na meg persze az első az volt higy megmondták, hogy mit termelhetünk és mit nem. Kvótarendszer... Majd egy görög paraszt 3x annyi támogatást kapott a földterülete után, mint egy magyar. Hmm... Ez ám az egyenlő bánásmód
vigyor
2015. március 23. 11:16
Na jó, ez már az én, egyébként meglehetősen erőteljes nővédelmi felfogásomban is kiverte a biztosítékot:-))))) Hát honnan a fészkes fenéből derül ki egy munkavállalóról, hogy leszbikus? A homlokára tetováltatja?????:-)))))) És ilyesmiről vitázik az EP? És csodálkoznak, ha szimpla gittegyletnek tartják őket az EU polgárai?:-)))))))))))))
Andre1bp
2015. március 23. 11:09
A magyar kormányhoz kéne ezzel fordulni, nem pedig az unio-hoz.
hátakkor
2015. március 23. 11:08
"ő mindig feszegeti ezeket a kérdéseket, mármint a keleti és nyugati EU országok közötti óriási egyenlőtlenségeket. Persze válaszokat sose kap, csak mellébeszélést." És mi lenne a válasz??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!