Éden Hotel: vizsgálatot indít a TV2 az erőszak ügyében

2015. április 27. 18:07

A TV2 közleményben ismerte el, hogy a nem rég adásba került jelenetben az „egyik női szereplőt játékostársa agresszív szexuális közeledésével és verbális kommunikációjával méltatlan, megalázó helyzetbe hozta”, ezért vizsgálatot indítanak az eset tisztázására – írja a 444.

2015. április 27. 18:07

A 444 által közölt közlemény szerint a TV2 vizsgálatot indít az Éden Hotel című műsor napokban adásba került jelenete kapcsán, melyben az „Állati ösztönök – Emberi logika” jelszóval reklámozott „takitkai reality” egyik férfi szereplője több percen keresztül, erőszakos módszerekkel igyekezett rávenni női játékostársát, hogy feküdjön le vele. A később kiadott vágatlan felvételen látszik, hogy a nő egyértelműen közli: nem kíván lefeküdni a férfival, ezt minden egyéb módon is jelzi a férfinak, aki ennek ellenére próbálkozik tovább, majd végül megzsarolja a nőt, hogy kiejti a játékból. Miután ez sem vált be, több percen keresztül szidalmazta, és butának nevezte a nőt. „Én úgy gondolom, hogy azt csinálok a Nórival, amit akarok” – mondta később a férfi.

Az esetet felháborodás követte, a Liberálisok feljelentést is tettek a médiahatóságnál. A TV2 több felvételt is közölt, melyből az egyikben az esetről korábban kisírt szemekkel valló nőt játékostársai vonták kérdőre. Egyikük kijelentette, hogy a férfiről nem tudja ezt elképzelni. Végül az áldozat kért bocsánatot a történtekért. A TV2 közleményt is adott ki, mely szerint nem történt erőszak, csak egy csábítási kísérletet láttak  nézők.

A mostani közleményben azt írták, hogy „az egyik női szereplőt játékostársa agresszív szexuális közeledésével és verbális kommunikációjával méltatlan, megalázó helyzetbe hozta”, egyben elismerték, hogy „a képsorok közlése nemcsak a televíziónézők, hanem az egész társadalom felé rossz üzenetet hordozott”. Az ügy felderítése érdekében belső vizsgálatot indítanak. „Célunk, hogy tisztázva a helyzetet levonjuk a megfelelő konzekvenciákat. Ha kell, külsős szakértő bevonásával folytatjuk le a vizsgálatot” – írták.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2015. május 22. 18:57
Megpróbálták elbagatellizálni a helyzetet, nem jött be, nagy volt a médiavisszhangja, Fodor Gábor pártja feljelentette őket a médiahatóságnál, most kénytelenek foglalkozni vele. Még az is meglehet, hogy az ügynek lesz olyan pozitív hozadéka, hogy nagy médianyilvánosságot kap, hogy az ilyen ügy nem magánügy, hanem bűncselekmény, szexuális zaklatás.
3M..
2015. május 20. 19:13
A TV-2-őt egy példásan magas birsággal, tönkre kell tenni. A helyére egy nemzeti érzelmű televízió elindítását javaslom. Szebb Jövőt!
Akitlosz
2015. április 30. 00:18
Ingyenreklám a TV2-nek. Az újságíróknak van min csámcsogniuk. Ha erőszak történt, akkor miért nem tett még senki feljelentést a rendőrségen?
peti
2015. április 29. 13:22
Csávót lefejelni, hazadeportálni, TV2-t bezárni, helyét sóval behinteni, RTL Klub detto, lehet oszolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!