Átalakíthatják a reklámozás folyamatát

2015. május 08. 12:11

A jövőben a reklámügynökségek nem állhatnak majd szerződéses kapcsolatban a médiacégekkel és nem alkalmazhatók a bónuszok – a Napi Gazdaság információi szerint egyebek mellett ezt tartalmazza a kormány legújabb előterjesztése, amely átalakíthatja a jövőben a reklámozás folyamatát.

2015. május 08. 12:11

A jövőben a reklámügynökségek nem állhatnak majd szerződéses kapcsolatban a médiacégekkel és nem alkalmazhatók bónuszok – a Napi Gazdaság információi szerint egyebek mellett ezt tartalmazza a kormány legújabb előterjesztése.

A kormány folytatja a reklámpiac működését meghatározó előírások átalakítását. A jövő évi adócsomag részeként fognak megjelenni az új reklámszabályozások. Az előterjesztés a jövő héten a képviselőház elé kerülhet.

Az új szabályozás szűkebb keretek közé szorítaná a reklámügynökségek tevékenységeit, például megtiltaná a médiaügynökségek fő bevételi forrását, a médiacégtől visszakapott bónuszt – írja a Napi Gazdaság. Az új rendszer így átalakíthatja a magyar reklámpiacot, illetve a reklámozás folyamatát. A jogszabály szerint tehát a reklámügynökségek csak a hirdetővel állhatnának szerződéses kapcsolatban, a különféle médiacégekkel nem. A szabályozás lényeges eleme még, hogy a reklámozó vállalkozás közvetlenül a médiumoknak fizetné ki a hirdetések közlésének ellenértékét. A szabályozásban a francia mintát vették alapul.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2015. május 08. 20:48
"...Vagy Simicskára szabva kell jogot alkotni?" - írja. Igen. Ez bennem is felmerült. Szerencse, hogy nem a kupleráj-szakmába épült be a Lajos. Mert akkor a szaporodás módját is megpróbálnák átírni. A Nemzeti Alaptörvénybe is belekerülne, hogy a magyar már nem ÚGY csinálja, hanem másképp... Hogy hogyan? Nem t'om. Majd az Árpi megmondja.
Szúnyog
2015. május 08. 18:20
Ennek mi az értelme? Vagy Simicskára szabva kell jogot alkotni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!