Budapest Pride: „a kirekesztés helyett a szolidaritást választjuk”

2015. július 12. 11:44

Kiálltak a szombati Pride-felvonulók a nők, az LMBTQ, a roma, a hajléktalan és a fogyatékossággal élők mellett; de a menekültekért és a bevándorlókért is szolidaritást vállalnak.

2015. július 12. 11:44

A szombati Pride-felvonulók kiállnak a nők, az LMBTQ, a roma, a hajléktalan, a fogyatékossággal élők mellet, és minden más egyéb kisebbségi csoport mellett. A menekültekért és a bevándorlókért is szolidaritást vállalnak. 

„A szembenállás helyett az odafordulást, a kirekesztés helyett a szolidaritást választjuk” – mondta a Milanovich Dominika, a Budapest Pride sajtószóvivője. 

A melegek ugyanolyan tagjai a társadalomnak – hangsúlyozta Fischer István, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója. Hozzátéve: azzal az egyetlen különbséggel, hogy társul egy azonos neműt választanak egész életükre. Fischer úgy véli a heteroszexuális közösségnek el kellene fogadni, ha egy meleg pár házasságra akar lépni, és szívből gratulálni nekik ehhez.

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2015. július 13. 18:29
De majd a " menekültek " nem hatódnak meg a buzgók szolidaritásától .
néhai Ch.Pilot
2015. július 13. 18:12
Na, akkor megvan a megoldás! Kell építeni az adófizetők pénzén - ne szakíts félbe! - egy hattalmas nagy luxus LakóParkot. Ott össze kell költöztetni a buzikat (meg a buzi pártoló heterókat is) a cigányokkal, meg a bevándorlókkal, és közvetíteni kamerákkal, hogy miként élik meg a szolidaritást a mindennapokban! Olyan nézettségű valóságshowt a legperverzebb Tv producer nem tudna kitalálni, amilyen ebből lenne! Ráadásul a lakóparkot 5 éven belül - bár jelentős felújítások árán - újra fel lehetne használni, valóban lakótelepként fiatal házasoknak.
Anonymtalan
2015. július 13. 14:11
Mire legyek szolidális veletek? A nárcisztikus magamutogatásra vagy a szexuális betegségetekre való büszgeségetekre?
catalina9
2015. július 13. 09:47
kzs2 [Hozzászóló kiszűrése] 2015. július 12. 20:09 Egy szóval kiálltak a liberális politikai erők mellett." Ugyanaz fizeti őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!