Drágábban működtetné az iskolákat az állam, mint az önkormányzat

2015. július 23. 11:24

Salgótarján anyagi okokból át akarta adni a KLIK-fenntartású iskolái működtetését az államnak, ám ez végül mégsem fog megtörténni, mert az állam közel 60 millió forinttal több működtetési hozzájárulást kérne a várostól, mint amennyit az most az iskolákra költ. Az állam egyébként mindössze 11,2 millió forinttal járul hozzá a salgótarjáni iskolák működtetéséhez.

2015. július 23. 11:24

Salgótarján önkormányzata eredeti szándéka ellenére továbbra is működteti a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) fenntartásában lévő iskolákat – erről rendkívüli ülésen döntött a megyei jogú város közgyűlése csütörtökön, miután megszületett a tárcaközi bizottság döntése. Eszerint csaknem 60 millió forinttal többe kerülne Salgótarjánnak az, ha az állam venné át az iskolák működtetését.

Dóra Ottó (MSZP) polgármester az ülésen ismertette: az önkormányzat júniusban döntött arról, hogy szeptembertől nem vállalja tovább a KLIK fenntartásában lévő iskolák működtetését, a feladatot átadná az államnak. A városvezető tájékoztatása szerint az oktatási intézmények működtetésére 2014-ben 293,4 millió forintot költött Salgótarján, ebből 11,2 millió forintot tett ki az állami támogatás. A tárcaközi bizottság döntése értelmében ez úgy alakulna, hogy ha az állam lenne a működtető, akkor az önkormányzatnak évi 351,7 millió forintos működtetési hozzájárulást kellene fizetnie. Ezt a többletkiadást a város nem vállalja, erről – három képviselő távollétében – 12 igen szavazattal döntöttek.

Salgótarján azért akarta átadni a működtetést, hogy kevesebb pénzt kelljen költeni erre a feladatra.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. július 23. 12:38
Kurvajol mukodik az allam, koszi Viktor!
3M..
2015. július 23. 12:28
Tehát az állam rossz gazda. Pont mintha az Szdsz-t hallanám. Szebb Jövőt!
VakzKommondor
2015. július 23. 11:40
ha többet adna, miből lenne foci, stadion, meg ledvilágítás? mindent nem lehet nertársak!!!! Megálljt kell parancsolni!!!
jebuzita
2015. július 23. 11:28
Mi Dóra Ottó feladata?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!