Józsefváros Habonyt eteti

2015. július 31. 21:18

Az önkormányzat a becsődölt Helyi Téma helyett új médiapartnert keresett, hogy a kerületi újság és a Heti Válasz mellett más fideszes sajtóterméket is kitömjön egy kis pénzmaggal.

2015. július 31. 21:18
Jakabfy Tamás

„A ma reggeli, nyári szünet előtti utolsó bizottsági ülés váratlan fejleményt tartogatott.

Az önkormányzat a becsődölt Helyi Téma helyett új médiapartnert keresett, hogy a kerületi újság és a Heti Válasz mellett más fideszes sajtóterméket is kitömjön egy kis pénzmaggal. Ez »természetesen« Habony Árpád Modern Media Group nevű cégének Lokál című lapja lett. Hiába, nem lehet a nagypolitika trendjeit figyelmen kívül hagyni.

Lássunk pár dolgot, hogy lett az eljárás a Modern Média Groupra kiírva.Technikai észrevételeim után felemlegettem az úr politikai szerepét, és amikor egy, a nyilvántartásban nem szereplő rendszámú járművel sértette a KRESZt, de mikor a nyugdíjasveréséről szerettem volna megemlékezni, majd arról, hogy luxusban él, de sehonnan nem kap fizetést, Soós György bizottsági elnök megvonta tőlem a szót.

  1. A beszerzést a közbeszerzési értékhatár alatt tartották. Így a szerződés csak 4 hónapos lesz, ami 17 megjelenést tartalmaz. Az eddigi hasonló szerződéseket egy évre kötötték.
  2. Az alkalmassági követelmények között az utolsó 3 hónap kiadott újságairól kértek referenciát. Mit ad Isten, Habony lapja épp 3 hónapja indult.
  3. A teljesítés helye Budapest közigazgatási területe. Azaz a kerület nem kér kerületi célzást sem. A Lokál hat mutációban jelenik meg a 23 kerületben.
  4. Egymillió forint árbevétel elég az utolsó 3 hónapból (erről sem kellett igazolás, csak egy nyilatkozat), pedig mi a becsült érték szerint 7 milliót fizetünk 4 hónap alatt.
  5. A kiírásban az van nevesítve, hogy egy oldalas hirdetést vásárolunk, az nincs, hogy mekkora is ez az oldal. Pedig az nagyon nem mindegy. Vajon így hogy számolták ki a becsült értéket egyáltalán? Azt a választ kaptam, hogy vettek egy átlagos oldalméretet.
  6. A jelentkezőknek nem kellett megadniuk azt sem, hány józsefvárosi címre terítik az újságot.

A részletes dokumentációt a nyári szünet után tudom áttanulmányozni, a folytatás akkor következik. Nemsokára pedig arról, hogy nyer a becsült érték felett 9 millióval közbeszerzést egy volt fideszes képviselő. A mai beszerzéseken ugyanis ez a párt tarolt.”

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2015. december 22. 11:02
Kocsis Máté titeket megsemmisített a választók jóvoltából a kerületben. Mint egy profi rovarirtó a büdösbogarat. Esélyétek nincs a visszatérésre, pláne nem ilyen szánalmasan együgyű próbálkozásokkal.
Fakutya Vigyora
2015. december 22. 11:02
Orbánozni, Habonyozni igénytelenség.
ego.sum.via.veritas
2015. augusztus 17. 20:34
Szerződni kellett a Habonyval mert különben hasba rúgta volna őket.Ő így szokta a vitás ügyeit intézni.
NagyPál
2015. augusztus 17. 20:34
Ha ezekből az állításokból egy is igaz, már sumákolnak. Több mint 9 évig volt alkalmam belülről is látni ezt a szakmát. Egy normál hirdetési szerződésnél bizony oldalakon keresztül sorolják a paramétereket - tipográfiától a lapzártáig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!