Visszavonták a hatmilliárdos autó-beszerzési tendert

2015. július 03. 14:36

A kormány úgy döntött, hogy visszavonja a 6 milliárd forint keretösszegű központosított személygépjármű közbeszerzési eljárását. A közlemény kiemeli, hogy a főigazgatóság a közbeszerzési eljárásainak megindítása és lebonyolítása során minden esetben a hatályos közbeszerzési törvénynek megfelelően járt el.

2015. július 03. 14:36

A kormány döntése után visszavonta a 6 milliárd forint keretösszegű központosított személygépjármű közbeszerzési eljárását a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) – közölte a KEF pénteken az MTI-vel.

A főigazgatóság a visszavont eljárásban nem a kereskedőkre, hanem a gépjármű vásárlására engedéllyel rendelkező intézmények felelős vezetőire bízta volna, hogy – a keretmegállapodás által nyújtott lehetőségek alapján – milyen teljesítményű és felszereltségű gépjárművet szerezzenek be. Az EU-s forrásból finanszírozott gépjármű beszerzésekre további, szigorúbb egyeztetési eljárások érvényesek – emeli ki a közlemény, hozzátéve: a KEF – ahogy eddig is, úgy a jövőben is – a lehető legnagyobb versenyt kívánja elérni a közbeszerzései során. A fő célja pedig minden esetben, hogy az ellátott intézmények a beszerzéseiket költséghatékonyan tudják megvalósítani.

A közlemény kiemeli, hogy a főigazgatóság a közbeszerzési eljárásainak megindítása és lebonyolítása során minden esetben a hatályos közbeszerzési törvénynek – és a kapcsolódó jogszabályoknak – megfelelően járt el.

A KEF-nek – mint a kormányzat központi beszerző szervezetének – egyik alapfeladata, hogy az állami kiemelt termékekre – az informatikai- és távközlési termékekre, irodabútorra, irodaszerre, gépjárműre valamint üzemanyagra – közbeszerzési eljárást folytasson le és ezekre a termékekre keretmegállapodást kössön – áll a közleményben.

A megkötött keretszerződésekből a rendszerhez kötelezően csatlakozó mintegy 1500 központi költségvetési szerv, illetve további 4000 önként csatlakozó szervezet – önkormányzatok, állami tulajdonban lévő társaságok, bíróságok stb. – elégíti ki igényeit.

A hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg az a felhívás, amelyben a KEF nettó 6 milliárd forint összértékben nyílt közbeszerzésen kívánt személykocsikat vásárolni. A főigazgatóság a beszerzés időtartamát 3 évben jelölte meg – amely azonban meghosszabbítható lett volna – a teljes összeget pedig hat részre bontotta az ajánlatkérő.

Ajánlatot olyan cég tehetett, amelynek az elmúlt három – lezárt – üzleti évből legalább kettőben pozitív volt a mérlege, az új személygépjármű-értékesítéséből származott nettó árbevétele pedig elérte a 120-300 millió forintot. Az ajánlatok beadási határideje augusztus 8. volt.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákgubó
2015. július 04. 04:53
Gondolom a felcsúti úrállomás építése viszi ennyire a pénzt.....:))))))))))
VakzKommondor
2015. július 03. 23:04
nem jött meg a kenőpénz idejében? Vagy miért?
Tintamin
2015. július 03. 22:08
Le volt mutyizva, de nem Lázárjani haverja nyert? Ja, akkor értem.
pemete jakab
2015. július 03. 15:27
"Visszavonták a hatmilliárdos autó-beszerzési tendert" Vagy már erre sincs pénz, vagy rosszul írták ki a pályázatot: nem sikerült eléggé egy Fidesz-közeli cégre szabni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!