Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

MSZP: A Fidesz képtelen a fiatalokhoz szólni

2015. augusztus 13. 11:51

A szocialista elnökségi tag szerint a Fidesz azokká vált, akik ellen 25 évvel ezelőtt, fiatalokként harcot hirdetett a demokrácia nevében. Bárány Balázs szerint a kormánypárt már nem tud eleget kínálni a mai magyar ifjúságnak.

2015. augusztus 13. 11:51

Az MSZP szerint a Fidesz képtelenné vált megszólítani a fiatalokat, ezért méltatlanná vált arra, hogy a párt elnevezésében rájuk hivatkozzon. Erről Bárány Balázs, a szocialisták elnökségi tagja beszélt csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, a Fidesz szerdán a „füle botját sem mozdította” az ifjúság világnapján. „Arra nem telt tőlük, hogy annyit mondjanak a magyar fiataloknak, hogy szevasztok” — fogalmazott.

Az MSZP elnökségi tagja szerint a Fideszt huszonöt évvel ezelőtt lelkes, tenni akaró fiatalok alkották, akik egy idejét múlt, rossz rendszer ellen harcoltak és azért, hogy Magyarország demokrácia legyen.

Mára pedig azt látjuk, hogy ők váltak azokká, akik ellen huszonöt évvel ezelőtt harcoltak” — mondta Bárány Balázs, példaként említve, hogy szerinte a kormánypártiak jelenleg „urizálgatnak”, vadászni járnak, „stadionokat építenek a saját kertjükbe”, továbbá „megmondják a magyaroknak, mikor kell vásárolni”. A szocialista politikus szerint mindezek miatt nem csoda, hogy fiatalok „tömegével menekülnek külföldre”, miközben a Fidesz semmit sem tud kínálni nekik.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. augusztus 13. 19:48
Ez olyan röhejes megállapítás, mint a többi, amit naponta kierőlködnek magukból. Fátylat rá!
ciseaux
2015. augusztus 13. 17:58
"MSZP: A Fidesz képtelen a fiatalokhoz szólni" Bezzeg a maszop! Az folyékonyan beszéli a fiatalok nyelvét, is. Nekik volt a legfiatalabb Ifjú Generációs képviselőjük is, egy bizonyos Zuschlag... Sőt! Nekik lett miniszeterelnök-pártelnökük a KISZ főtitkára is, aki már 1980-ban remekül értett a fiatal kommunisták nyelvén. Ferinek annyira ment a fiatalok nyelvén beszélni, hogy, ha nem is rögtön, de apránként, Magyarország 15. leggazdagabb emberévé vált, egyszersmint a fiatalok példaképévé, a céltudatos liberális akarat, a becsületes munkába vetett hit és a baloldali értékek megtestesítőjeként. Bár, a Feri szerint a magyar fiatalok nem voltak eléggé mobilisak, kalandvágyóak, nem beszéltek külföldi nyelveket, és olyanok, mintha az állambácsi sültgalambját várnák tátott szájjal, pedig a liberalizált-deregulált-privatizált piacgazdaságban senkinek nincs ingyenebéd. ps.: ha valaki már kibírt egy 10 perces interjút egy magyar "fiatallal", mondjuk valamelyik strandon, vagy plázában, Isten ments!, egy egyetemista aktivistával, talán megérti, a Fidesz-KDNP, ill. minden közepesen épeszű ember miért nem beszéli a fiatalok nyelvét, akikhez értelmetlen időpocsékolás szólni, mert ők amúgy is csak a saját nyelvüket értik, ha egyáltalán... Ha valaki nem tudja, milyen egy magyar fiatallal beszélgetni, tudom ez nem a reklám helye, de nézzen bele a VIVA, vagy az MTV azonos műsoraiba... "It's a fucking catastrophy!"
Mindjárt
2015. augusztus 13. 17:02
Rettegő patkányok agymosási kisérelete az ELTE-n: Anti-jobbikos kurzus az ELTE-n Úgy emlékezzenek erre a szép júniusi délutánra, hogy György Péter éppen ma iratkozott ki a magyar egyetemi életből. Legalábbis egy normális országban biztosan így lenne. Az ELTE BTK kari tanácsa úgy döntött, antirasszista kurzust indítanak. Az öteltgazda, György Péter az mno-nak elmondta: céljuk, hogy a világnézetünk alapjai, tudományos szocializmus "értelmiségképző tantárgycsomaggal" előzzék meg, hogy a bölcsészek "politikailag bolondok" legyenek. Ha valaki azt hinné, hogy ez alatt az elmezavar alatt a nácizmust, rasszizmust, vagy úgy általában bármilyen ideológiát ért, az téved. A tanár úr ugyanis ennél lényegesen világosabban fogalmaz. Úgy véli, "a Jobbik egy tehertétel a bölcsészkar életében." A tantárgyat pedig azért fogják bevezetni, hogy a fiatalokat "felvértezzék" a radikális párt üzeneteivel szemben. http://alfahir.hu/anti_jobbikos_kurzus_az_elte_n
pkarcsi
2015. augusztus 13. 16:46
Seggfej.A szocik tudnak?Országosan kevesebben vagytok mint egy közepes vidéki város fiatal fideszesei.Kikről beszélsz te vöröszemét.Hazudni már tudsz mint az elhülyült Fletó fönököd.Menj át egy vizpára függönyön,megártott a meleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!