Tiltakozik a Jobbik a sormási befogadó állomás ellen

2015. augusztus 01. 15:30

A párt támogatja a lakosságot minden olyan törvényes eszköz alkalmazásában, amellyel meg kívánják akadályozni a menekülttábor létesítését.

2015. augusztus 01. 15:30

Tiltakozik a Jobbik a Zala megyei Sormás határába tervezett ideiglenes befogadóállomás létesítése ellen – közölte a párt nagykanizsai szervezetének alelnöke szombaton. Berta Krisztián a Nagykanizsa és Sormás között, a Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányrendeletben helyrajzi számmal meghatározott terület közelében, a 7-es főút mellett tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az ideiglenes befogadóállomás létrehozásáról a lakosság és a települési vezetők tudta nélkül, a fejük fölött döntöttek. Közölte: a Jobbik támogatja a lakosságot „minden olyan törvényes eszköz alkalmazásában, amellyel meg kívánják akadályozni a menekülttábor létesítését”.

A Jobbik nagykanizsai alelnöke példaként említette, hogy az elmúlt hónapokban azokon a településeken, ahol befogadóállomások működnek, „rendbontások, zavargások törtek ki”, például Debrecenben és Bicskén, Alsó-Ausztriában pedig a fertőzésveszély miatt zártak be egy tábort. Felháborítónak nevezte, hogy „a kormány egyik napról a másikra, a helyi képviselő-testületet, a települési és városvezetést, valamint a lakosságot megkerülve döntött” az ideiglenes befogadóállomás kialakításáról. Felszólította Cseresnyés Péter fideszes országgyűlési képviselőt, hogy nyilatkozzon: tudomása volt-e a menekülttábor létesítésének tervéről, illetve „haladéktalanul cselekedjen azért, hogy a befogadóállomás” ne épüljön meg Sormáson.

Cseresnyés Péter az MTI megkeresésére azt mondta: addig nem kíván nyilatkozni, amíg nem tájékozódik arról, hogy mi áll a kormányrendelet hátterében. Annyit fűzött hozzá: „populista megszólalásokra” nem is szeretne reagálni.

Gábris Jácint, a Jobbik nagykanizsai önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón felidézte, hogy a végül Nagykanizsán megépült fiú javító-nevelő intézet egyik korábban tervezett helyszíneként szereplő Sormáson már akkor milyen lakossági tiltakozás alakult ki. Hozzátette, hogy féltik Nagykanizsa és a térség közbiztonságát, az ott élők tulajdonát, ezért rövid időn belül demonstrációk szervezésére is készek a befogadóállomás kialakítása ellen.

A Jobbik a nap folyamán a Baranya megyei Martonfa polgármesteri hivatalában tartott rendezvényről beszámolva közleményben azt tudatta az MTI-vel, hogy a lakosság „nem kér a migránsokból”. 

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányrendelet szerint Sormáson és Martonfán épülnek új ideiglenes befogadóállomások.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. augusztus 03. 00:30
Egy kérdés. Ha 2012-ben bezárták őket, miért épp most nem lehet? Miért lehet a nyitott táborokból ki-be flangálni? Magyarországról panaszkodnak a menekültek, hogy verik őket és börtönbe zárják. https://www.youtube.com/watch?v=metoMuEoZCo
vakhangya6
2015. augusztus 02. 22:12
""""Még pénteken fogtak el két férfit, akik húsz dolláros bankókat hamisítottak Miskolcon, amiket Ukrajnában akartak beváltani. A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy az egyik gyanúsított Szász István, aki a Jobbik nyékládházi alapszervezetének elnöke. Szásznak korábban volt nyomdája."""" Ez a jobbik akar 2018.-ban hatalomra jutni?
csuka
2015. augusztus 02. 15:51
Miközben magyarok ezreit lakoltatják ki otthonukból: A felcsúti, hazudozó, cigány vajda minden idegent befogad. Szállást, ételt és zsebpénzt is ad nekik. Ezért is jönnek annyian. Mind a rendőrségi autóra akar felszállni, amit euro-taxinak becéznek. Egy négytagú afgán családra havi 600 ezer Ft közpénz jut. A gucci Orbán habonyi nótára járja a pávatáncot. "... Magyarország a dublini rendszer előírásainak betartására, illetve az annak szabályai szerint visszaküldött bevándorlók befogadására tett ígéretet" "Megfelelnek Magyarország és a magyar emberek érdekeinek azok a döntések, amelyek Brüsszelben az unió kétnapos csúcsértekezletén a migráció kérdésével kapcsolatban születtek – mondta Orbán Viktor." A 'ne a mit hazudok-at figyeljék' ismét biztosította Brüsszelt, hogy minden ejus segget kinyal. A bevándorlós handabandázása csak a félrevezetett választóinak szóló, Habony-Flinkeistein féle, 'politikai termék' volt. Jövő: mindenki befogadhat egy aranyos fekete embert. Addig is tegyen félre, hogy legyen miből eltartani! CSAK A FIDESZ MAFFIA !
Mindjárt
2015. augusztus 02. 09:12
Orbán úgy beszél mint a Jobbik de úgy cselekszik mint az MSZP. Nagyon lábszagos a Fidesz süketelés a népüzönlés ellen miközben semmit se tesznek azért, hogy ezt visszafordítsák. Ne hazudják azt, hog nem tudtak felkészülni rá mert a Jobbik már 2011-ben erre figyelmeztetett. Ha akkor cselekszenek, keritést és nem holomúzumokat meg felcsúti stadiont építenek és megszervezik a határőrséget akkor most nem árasztaná el hazánkat ez a áradat. Fidesz tétlensége hazaárulás. Ráadásúl kihasználják ezt az emberáradatot olyan magyar faluk ellen ahol nem a Fideszre hanem a Jobikra szavaztak. Mocskos, aljas hazaárulás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!