Blikk: Egy óra alatt akár négymillió forintot is keresnek az embercsempészek

2015. szeptember 10. 12:02

A Blikk munkatársa jelentkezett a Röszkén dolgozó embercsempészeknél azzal, hogy szívesen fuvarozna migránsokat. Saját szemével láthatta, ahogy külföldi bűnözők hamis rendszámú gépjárművekbe zsúfolják a bevándorlókat, majd egy budapesti áruház parkolójába indulnak, ahol újabb csempészek várják az Ausztriába tartókat.

2015. szeptember 10. 12:02

Az embercsempészek az M5-ös autópálya egyik benzinkútjának parkolójában gyülekeznek – tudta meg a Blikk, amelynek munkatársa egy informátor segítségével jelentkezett is az említett helyen azzal, hogy szívesen szállítana migránsokat.

Egy középkorú, tört angolsággal beszélő külföldi férfi igazította el: Budapestre, egy áruház parkolójába kellene szállítania öt embert, akik ezért 1000 eurót fizetnének. A fuvart adó koordinátor ebből az összegből 200 eurót kért. 

A Blikk szerint a parkolóban 6-8, rossz állapotú autó állt, közülük több rendszám nélkül. Ezekre akkor kerül rendszám, ha már indulni készülnek – tudták meg. A járműveket amennyire csak lehet, kihasználják: a hátul ülők lábán gyerekek fekszenek keresztbe, van, akinek pedig csak a csomagtartóban jut hely. Egy óra alatt akár 60 bevándorlót is autóba ültettek, ami 12 ezer eurós, tehát közel 4 millió forintos forgalmat jelenthet. 

A csempészek koordinátora azt is elárulta, a fővárosi parkolóból mások viszik tovább az utasokat Ausztria felé. 

Nyugodtan dolgozhatnak, tudják, hogy a rendőrök nem érnek rá velük foglalkozni. Sőt, talán még örülnek is, hogy nem maradnak a nyakukon a szökevények” – idézte a lap informátorát. A Blikk a rendőrséggel is megosztotta tapasztalatait.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2015. szeptember 10. 14:40
Azonnal elkoboznám az összes szállító járművet, az árát pedig az elfogó járőröknek adnám, prémiumként.
Berecskereki
2015. szeptember 10. 12:50
Kezd gyanús lenni az Illegális Határátlépő Ferenc.
MZ/X
2015. szeptember 10. 12:37
Szegény "menekültek", szerencsések, hogy a pénztárcájukat ki tudták kaparni a romok alól...
nick89
2015. szeptember 10. 12:34
A Ganz Mávagban egy átlag kínai 5 perc alatt többet keres! És reggeltől-estig megy a biznisz 20 éve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!