Együtt mozog a Jobbik és az MSZP: mindkét párt Szegeden tartja frakcióülését

2015. szeptember 14. 15:37

A Jobbik és az MSZP frakciója is első kézből szeretne tájékozódni a menekültügyi helyzetről, ezért előbbi szerdán, csütörtökön és pénteken, utóbbi szerdán és csütörtökön Szegeden tartja frakcióülését. A jobbikosok felkeresik majd egyebek mellett Ásotthalmot és Röszkét, a szocialisták pedig Röszke mellet Botka Lászlót és a szegedi Migration Aidet is.

2015. szeptember 14. 15:37

Háromnapos kihelyezett frakcióülést tart a Jobbik Szegeden, a képviselők több települést is felkeresnek, hogy tájékozódjanak az illegális bevándorlásról. Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a képviselőcsoport szerdán, csütörtökön és pénteken kezdi meg a felkészülést a parlament őszi ülésszakára, a tanácskozás leghangsúlyosabb témája a bevándorlás lesz.

Mint mondta, több képviselőjük már most a déli határon tájékozódik, de a frakcióülés részeként is felkeresik majd egyebek mellett Ásotthalmot és Röszkét. Céljuk, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatokat a helyzetről és a keddtől hatályba lépő jogszabályváltozásokról – tette hozzá.

A sajtófőnök közlése szerint az ülés Vona Gábor előadásával kezdődik, az elnök-frakcióvezető áttekinti az elmúlt időszakot és iránymutatásokat fogalmaz meg, majd ezeket megvitatják a képviselők. A tanácskozáson az európai parlamenti munkáról ad számot Morvai Krisztina és Balczó Zoltán, de téma lesz egyebek mellett a korrupcióellenes harc, a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjlehetősége és az állami földek értékesítésének kérdése.

A szocialisták is megnézik Röszkét

Az MSZP szerdán és csütörtökön Szegeden tartja évadnyitó frakcióülését - közölte az ellenzéki párt szóvivője az MTI-vel. Budai Bernadett elmondta, az országos elnökség tagjaival kibővített frakcióülésen a képviselők felkészülnek az őszi parlamenti ülésszakra és szó lesz a menekültkérdésről.

Hozzátette: a szocialista képviselőcsoport tagjai csütörtökön megbeszélést folytatnak Botka Lászlóval, Szeged MSZP-s polgármesterével és a Migráns Szolidaritás Csoport (Migszol) tagjaival a városházán. Ezt követően a frakciótagok megtekintik a röszkei határátkelőhelyet.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. szeptember 14. 19:07
Jibbik hiteles. Mindenki más hiteltelen mert a Jobbik már 2011-ben látta a veszélyt és cselekvést sürgetett. Jobbik: Korlátozni kell a bevándorlást! Az athéni, az olasz és a londoni bevándorlók zavargásai kapcsán Kovács Béla, a Jobbik EP képviselője portálunknak elmondta, hogy szerinte korlátozni és szigorú feltételekhez kellene kötni az Európába történő bevándorlást. Mint arról a barikad.hu néhány hónappal ezelőtt beszámolt, Athénban megöltek egy férfit, aki éppen várandós feleségét vitte volna kórházba. Az elkövetők feltehetően külföldiek - azaz bevándorlók - voltak. Az athéni lakosok ekkor megelégelték a bevándorlók terrorját és megtámadták őket, és az országból való távozásukat követelték. http://alfahir.hu/jobbik_korl%C3%A1tozni_kell_bev%C3%A1ndorl%C3%A1st-20110810
GV0917
2015. szeptember 14. 17:44
Kísért a múlt. A Csillag egyazon folyosójára nézett a cirklije Ferencnek és Mátyásnak...... Ébredezik a "szegedi gondolat?"
states
2015. szeptember 14. 16:51
Most hogy a nagy fehér reménység és szövetséges, bundesmutti akkorát bukott, mint Rottenbiller, a szocik is villámgyorsan átrendezik a soraikat, és a Jókai utcából áttelepülnek a határra. Mostantól mint határrendészet legszigorúbb őrei felügyelik a rendet, és még véletlenül sem engedik, hogy kisodródjanak az események és a migránsok főáramából. Ma éjszaka, ha valaki egy világító kerek valamit lát fennakadva a szögesdróton, az nem a felkelő hold, hanem Tóbiás.
csuka
2015. szeptember 14. 16:45
Anyád meg az utcasarkon mozog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!