Ezt mondta Orbán a roma-magyar együttélésről

2015. szeptember 08. 00:08

Magyarországnak az a történelmi adottsága, hogy együtt él néhány százezer romával – elmélkedett a roma-magyar együttélésről a migránsválság kapcsán Orbán Viktor.

2015. szeptember 08. 00:08

„Magyarországnak az a történelmi adottsága, hogy együtt él néhány százezer romával. Ezt valakik, valahol, valamikor eldöntötték, amit mi megörököltünk. Ez a mi helyzetünk. Ez egy adottság. Ezt senki nem kifogásolhatja se így, se úgy. Nekünk kell ezzel együtt élnünk. De mi nem támasztjuk senki felé azt az igényt, nyugati irányba különösen nem, hogy ők is éljenek együtt nagy számú roma kisebbséggel. Sőt, amikor ennek a roma kisebbségnek egy része Kanada felé megy, akkor inkább azt akarjuk világossá tenni, hogy szeretnénk, ha maradnának, és rendeznénk a velük való együttélés nagy kérdéseit, hogy maradhassanak.”

Erről beszélt Orbán Viktor a magyar külügyi misszióvezetők értekezletén. A miniszterelnök annak kapcsán beszélt erről, hogy amellett érvelt: Magyarország nem szól bele abba, mely nemzet kikkel akar együttélni, kiket akar befogadni, de azt sem akarja, hogy mások szóljanak bele abba, kiket fogadjon be Magyarország.

A videón 24:57-től hallgatható meg ez a rész.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. szeptember 08. 13:15
A harmincas evek visszatertek... Egyebkent szarik ez az ember minden tarsadalmi csoportra, az uszitas a lenyeg, nem a nemzet felemelkedese. Az agyhalottak felelmeire jatszo, kizarolag a szavazatszerzessel foglalkozo uszito propaganda a lenyeg. Beszoptuk ezt a csavot kemenyen.
1000bocs
2015. szeptember 08. 09:51
Kedves ballib megmondóembereknek tessék először mutatni egy olyan példát, egy olyan országot, ahol az integráció sikeres. Mert ugye a Kanadába kivándorolt romák ugyanúgy segélyért élnek és bűnöznek ott is. A svédországi, franciaországi muszlimok ugyanúgy megvernek és megkéselnek, megerőszakolnak embereket, mintha otthon lennének. Franciaországban rendszeres időközönként lelőnek néhány zsidót a szélsőségesek. Mondjuk nem zsidót ugyanúgy. Láthatóan az "adjunk több esélyt, adjunk több segítséget és pénzt, kedvezzünk minél jobban" nem működik. Látványosan, és halálosan nem működik. Akkor meg mire tetszik pártolni és támogatni a bevándorlókat? Mire fel jelentik ki hogy európa fogadjon be mindenkit? Mire alapozzák hogy minden rendben lesz, nem lesz semmi baj?
csender
2015. szeptember 08. 09:43
==...mert a cigányok is magyarok.== Újmagyarok? -:) Magyarországon minden értelmes ember tudja, hogy a cigány hiába hipózgatja a bőrét, hiába festi világosabbra a haját, mert ha szólásra nyílik a pofája, azonnal kilóg belőle a vonó. Ez egy rassz - punktum! Országunk lakosai, állampolgárai ők is. A keverékeknek pedig épp elég bajuk van magukkal. A "magyar nemzet" kifejezés ilyen összefüggésben való használata teljesen értelmetlen. Az egy más kategória. Persze ez érvényes más itt élő fehér bőrű etnikumra is (zsidók, tótok, oláhok, svábok, horvátok, stb.). Hja kérem, a "történelem viharai" nem csak magyarokat el, de másokat ide is sodor(t)nak. Most orkán van keletkezőben.
madarasi.abel
2015. szeptember 08. 08:58
Na, a kurva anyád, Viktor. Nem örököltünk mi semmit, mert a cigányok is magyarok. Vagy ők saját magukat örökölték meg? Valahol valakik eldöntötték, hogy ellophatjátok a nemzet jövőjét, és ti rá is repültetek a lehetőségre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!