Megdobálták az ultrák a rendőröket, akik erre könnygázzal válaszoltak

2015. szeptember 04. 18:59

Amint megérkeztek az ultrák a Fradi-stadionhoz, szinte azonnal elkezdték dobálni a rendőröket, akik erre válaszul könnygázt vetettek be. A szurkolók több hanggránátot és más pirotechnikai eszközt is dobáltak a lezárt Üllői úton.

2015. szeptember 04. 18:59

A péntek esti labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne felé tartó magyar futballszurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál – írja az MTI. A hírügynökség tudósítója szerint a rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, akiket a stadiontól a Népliget belseje felé szorítanak, könnygázt bevetve. Több embert kiemeltek a tömegből. A szurkolók egy része kövekkel és fém szemeteskukákkal is dobálja a rendőröket, valamint színes füstgránátokat is közéjük hajítottak, több rendőrt eltaláltak.

A román drukkerek is itt vannak már

A román szurkolók is megérkeztek autóbuszokkal a stadion másik oldalára, a magyar ultrák egy része arra indult.

A péntek esti Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt futballszurkolók több száz fős, fekete ruhába öltözött csoportja vonult végig a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, útközben a „Ria, ria, Hungária!” rigmust skandálták, petárdákat robbantottak, többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló megsérült, hozzá mentőt kellett hívni.

Rendőrség: ez már nem békés demonstráció volt

Csapaterőt vetett be és könnygázt alkalmazott a rendőrség péntek este a Groupama Arénánál, mert a magyar-román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett demonstráció „elvesztette békés jellegét” – közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata péntek este. Tájékoztatásuk szerint az összecsapások során három rendőr sérült meg könnyebben. 

A Népligetnél, a Planetárium előtti helyszínre szurkolói demonstrációval egybekötött meccsnézést jelentettek be a Magyar Labdarúgó Szövetség jegyértékesítési rendszere ellen.

A szurkolók egy része kövekkel és fém szemeteskukákkal is dobálta a rendőröket, valamint színes füstgránátokat is közéjük hajítottak, több rendőrt eltaláltak.  Az MTI tudósítója előzőleg arról számolt be, hogy a rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, akiket a stadiontól a Népliget belseje felé szorítottak, könnygázt bevetve. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata ezzel kapcsolatban azt közölte: a rendőrség a demonstrálókat a Népligetbe beszorítva megakadályozta a szurkolói csoportok közötti konfliktus kialakulását.

A demonstrálók közül a rendőrség 13 főt emelt ki és állított elő. Egyúttal felszólították a demonstráció szervezőjét, hogy ha a demonstráció újra elveszítené békés jellegét, azt oszlassa fel.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zőldsas
2015. szeptember 04. 20:08
Nem tisztem Pintér urat megvédeni de oka van távol lenni. Az igazi okot sajnos Ti is megtudhatjátok de nem kívánom nektek, hogy hamar. Majd eljön az idő, hogy tudatosuljon bennetek, hogy nagy baj van veletek is. Az ultrák kérdését hamar megoldanám összeírni Őket és meccsnapokon előállítani amíg nincs végeredmény.
lynx
2015. szeptember 04. 20:05
Hajrá MAGYARORSZÁG! https://youtu.be/4Pgbnppbtig https://youtu.be/3ojh8bcs5DQ
thymian
2015. szeptember 04. 19:58
Na ja, valahogy az őrjöngő bevándorló csürhével szemben nem voltak ilyen kemények, mert azoknak jogaik vannak. Joguk van a hatályos törvényeket megszegni, joguk van az ország pályaudvarait kuplerájjá alakítani, joguk van az úton és autópályán sétálni és még sorolhatnánk.
djcs
2015. szeptember 04. 19:29
Szerintem a rendőrök minden felgyülemlett dühüket le fogják verni rajtuk, de meg is érdemlik. Látok esélyt arra, hogy halott is lesz, bár adja Isten, hogy ne legyen igazam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!