Beperelné az őt „gáncsoló” László Petrát a szír sztármigráns

2015. október 20. 11:32

A röszkei határban elbotló, egyes nézőpontok szerint László Petra operatőr által elgáncsolt szír migráns a Der Standardnak azt nyilatkozta: fel is jelentené a magyar operatőrt. A most Spanyolországban élő, nemzetközi sajtó által felkapott Oszama Abdul Mohszen még mindig dühös a magyar nőre és az itteni menekültügyi viszonyokra, viszont az osztrák és német embereknek könnyes szemmel mond köszönetet. Az ellene felhozott, terrorszervezetekkel kapcsolatos vádakat visszautasítja.

2015. október 20. 11:32
Oszama Abdul Mohszen a röszkei határban botlott meg, egyes nézőpontok és a világban elterjedt vélemények szerint László Petra magyar operatőrnő gáncsolta el őt. A világszintű médiafigyelem miatt kitüntetett helyzetbe került Mohszen, aki most a spanyolországi Getaféban dolgozik eredeti szakmájában, fociedzőként.
 
Az osztrák Der Standard utolérte az 52 éves szír férfit. A lapnak elmondta: „perfekt” az élete, híres lett, nemrég egy lakásba költözött. A médiának nemigen akar nyilatkozni, ideges már a médiafelhajtástól. De mint elmondta, egy osztrák lapnak szívesen nyilatkozik.
 
Mohszen a Der Standardnak azt mondta: „A legrosszabb időszak Magyarországon volt”. Először a szabadban kellett aludnia, aztán egy táborba és később még kettőbe került, azok szerinte olyanok voltak, mint a börtön. Szerinte egy túl kicsi sátorba zárták őket, aki pedig ki akart menni, azt ütésekkel fenyegették. Úgy emlékszik, a rendőrök szidalmazták és megfélemlítették őket. Kis szendvicseket kaptak, azokat is csak rácsokon keresztül. Más sátorban lakókkal nem beszélhetett.
 
Aztán a rendőrség három nappal később a határhoz vitte, átsétálhatott Ausztriába, ahol szerinte minden 180 fokot fordult. Az emberek barátságosak és előzékenyek voltak, a segítők hoztak ételt, a rendőrség segítőkész volt és a fiát is megvizsgálta egy orvos.
 
Szíriai előéletéről azt mondta a Standardnak: ismert emberként ment tüntetni az Aszad-rezsim ellen, le is tartóztatták. Részletekről nem akar beszélni, szerinte „ez egy hosszú történet”. Azzal kapcsolatban, hogy egyesek az al-Nuszra terrorcsoport támogatójaként hozták őt hírbe, azt mondta: „Ez egy rossz vicc, de pont így működik a szír rezsim”.
 
Mohszen két évet élet Törökországban, nagyrészt munkanélküliként, végül kilátástalannak látta a helyzetét. A kisfiával útnak indult, ezer dollárt fizetett egy csempésznek, hogy egy hajóval elvigye Görögországba. 
 
Most, immár Spanyolországban a családegyesítésre vár, hogy felesége és gyerekei utána jöjjenek. Erről már biztosították is a hatóságok, amelyek külön járnak el az ő ügyében. 
 
Mohszen a Der Standarnak elmondta: a magyar operatőrnőt jogilag felelősségre akarja vonni. A férfi még mindig dühös rá, szerinte nem bánnak így emberekkel. Végül könnyes szemekkel köszönte meg a Der Standardon keresztül az osztrák és német embereknek a barátságos fogadtatását.
 

Összesen 307 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2015. október 21. 08:49
Ellentámadás. :D http://index.hu/belfold/2015/10/21/laszlo_petra_beperelne_a_felrugott_menekultet/
Tiszafa
2015. október 20. 20:19
Ennek az agyhalott szírnek valaki elmagyarázhatná, hogy a szóban forgó eset nélkül a 128ezredik senki maradt volna és éppen most toloncolnák vissza Magyarországra! És lehet, hogy ő is kénytelen lett volna kiugrani a harmadikról, hogy azt késleltesse. Baromarcú terrorista!
áfonya
2015. október 20. 19:22
Petrával szemben a ballibsi média véleménydiktatúrát folytatott.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. október 20. 18:47
Azt csinál a csávó ami csak eszébe jut. Orbán is így van. Valakinek nem tetszik h szórakoznak? Érdekes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!