Erdoğan a választások előtt odacsapott az ellenzéki médiának

2015. október 30. 08:56

Bírósági ítéletek alapján Erdoğan emberei vették át a kormánykritikus törökországi médiacégek irányítását a választások előtt két nappal. Egymás után rúgják ki az ellenzéki újságírókat, némelyiküknél arra hivatkozva, hogy terroristákat pártol.

2015. október 30. 08:56

Hat százalékkal vezet Recep Tayyip Erdoğan török elnök pártja a választások előtt két nappal a legfrissebb felmérések szerint, ez azonban nem biztos, hogy elég lesz ahhoz, hogy az AKP egyedül kormányozni tudjon. Az Euronews híradója szerint a török elnök semmit nem bíz a véletlenre: bírósági ítéletek alapján saját embereit ültette a napokban a vele szemben kritikus médiacégek élére, hogy aztán ott újságírókat rúgjon ki, némelyeket azzal a váddal, hogy pártolják a terrorizmust (ezzel vélhetően a kurdokra gondolva). Az Euronews szerint több újságíró már börtönben ül az elnök megsértésének vádjával.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. március 18. 17:31
nincs az az EU ami határos akarna lenni Iránnal, amíg a törökökhöz menekült kétmillió migráns szabadon csatangolhat EU-szerte..
Fahrenheit 451
2016. február 26. 18:23
"S tán pápuákok pengetnek poros fát S nem lesz Nyugat már..."
kitiltott
2016. január 10. 15:13
ezt kellene itt is ..egy ből megnőne a GDP
august
2015. november 13. 11:07
:) A Szaud Arábiai szabad választásokért és az ottani sajtószabadságért érdekes senki nem aggódik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!