Amnesty: Soha nem mondtuk, hogy nem szabad kerítést építeni

2015. november 18. 10:53

Jeney Orsolya, az Amnesty International magyarországi igazgatója azt fejtegette, hogy a migránsok is a terror elől menekülnek, és ők sosem mondták, hogy nem szabad kerítést építeni a határra.

2015. november 18. 10:53

A párizsi terrortámadások kapcsán az Amnesty International magyarországi igazgatója kifejtette: a migránsok is a terroristák elől menekülnek, ezért nem szabad gyanakvással kezelni és diszkriminálni őket. Szerinte az EU-nak nem kellene hagynia, hogy gyalog, kerítéseken át induljanak útnak ezek az emberek, hanem biztonságos, és egyszersmind ellenőrzött módon kellene eljuttatni őket Európába. Kálmán Olgával együtt azt is megfejtették, hogy miért ésszerűtlen, hogy az egyik terrorista Görögországban menedékkérőként regisztrált szír útlevéllel induljon robbantani.

Jeney ezután elmagyarázta, hogy „soha nem is gondoltuk azt, hogy egy országnak nincs joga megvédeni a határait, soha nem is mondtuk azt, hogy kerítést nem szabad építeni. Itt azt nagyon fontos megérteni, hogy ezzel alapvetően az Európai Unió is sokkal jobban járna. Ezeket az embereket nem fogja eltéríteni egy kerítés.

Egyébként a műsor apropóját szolgáltató jelentésben az Amnesty kifejezetten hangsúlyozza, hogy a határkerítés, és a kerítésen keresztüli határátlépés bűncselekménnyé nyilvánítása sérti az emberi jogokat; valamint azt is sérelmezi, hogy az EU állítólag támogatja a kerítésépítés politikáját.

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2015. november 19. 11:15
Kétségtelen, hogy nem mondtátok. Ellenben a Kossuth téren az égnek emelt hangosbeszélőbe ORDÍTOTTÁTOK!
kurbitalis
2015. november 19. 11:15
Kétségtelen, hogy nem mondtátok. Ellenben a Kossuth téren az égnek emelt hangosbeszélőbe ORDÍTOTTÁTOK!
Senye Péter
2015. november 19. 07:59
Egy jó tanács: Soha se mondd, hogy soha.
tevevanegypupu
2015. november 19. 07:50
Hát pedig de, mondtátok. Most, hogy más országok is akarnak építeni, most meg már lehetne ugye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!