Harrach a gyermekéhezés elleni javaslatról: A KDNP nem szolgál baloldali kampánycélokat

2015. november 03. 12:00

A gyermekéhezés felszámolását célzó, program tárgysorozatba vételét azért nem szavazta meg a KDNP a népjóléti bizottságban, mert nem kívántak baloldali kampányt támogatni – nyilatkozta Harrach Péter frakcióvezető. A javaslatot a parlamenti pártok képviselői, köztük a Fideszé is, közösen nyújtották be.

2015. november 03. 12:00

A gyermekéhezés felszámolását célzó nemzeti minimum program tárgysorozatba vételét azért nem szavazta meg a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) hétfőn az Országgyűlés népjóléti bizottságában, mert nem kívántak baloldali kampányt támogatni – mondta a párt frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedd reggel.

Harrach Péter hangsúlyozta: messzemenően egyetértenek a nemzeti minimum által kitűzött célokkal. Az a probléma, hogy az ellenzék „rárepült” a gyermekszegénység témájára és a konkrét kezdeményezésre is; ez egy olyan helyzetet teremtett, amelyet „nem lehet felvállalni”, hiszen a határozati javaslat tárgysorozatba vételének támogatásával egy baloldali kampányt támogattak volna – fejtette ki a frakcióvezető.

A határozati javaslatot, amelynek tárgysorozatba vételét hétfőn utasította el a népjóléti bizottság, az MSZP, a Fidesz, a Jobbik, az LMP, valamint a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Magyar Liberális Párt egy-egy képviselője nyújtotta be.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. november 03. 20:11
Na de kérem! Természetesen be kell áldozni a keresztényi erkölcsöt a napi politika oltárán. Jézus is egyetértett volna Heródessel a 2 évnél fiatalabb újszülöttek legyilkolásával. Mert hát hogy nézne az ki, hogy zsidó létére a keresztényekkel szavaz?
Fici7
2015. november 03. 15:10
A KDMP nevéből törölni kell a "keresztény" szót, mert így csak az egyházat járatják le.
Berecskereki
2015. november 03. 15:04
Tudtommal a témát az OGY 2015. áprilisában tárgyalta és törvénymódosítást fogattak el. Ennek forrása a költségvetésbe is beépült. Az ellenzékiek most eljátsszák, mintha semmi sem történt, de Ők feltalálták a spanyolviaszt. Mi ez ha nem kampány? 2015. április 29. dátummal "Kiemelt cél a gyermekéhezés felszámolás" címmel olvasható a téma a KDNP honlapján. http://kdnp.hu/news/kiemelt-cel-gyermekehezes-felszamolas
brekker
2015. november 03. 13:58
Inkább a teljesen eszetlen, ötévenként homlokegyenest megváltozó dietetikus hülyeségeket (pl. sómentesség) kéne kivágni a programból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!