Duna Médiaszolgálatató: Nem politikai okokból tilt le közleményeket az MTI

2015. december 11. 19:54

Bármely közlemény visszautasításakor kizárólag a jogszabályok és az OS igénybevételére vonatkozó szerződés alapján jár el, és nem politikai szempontokat mérlegel az MTI Országos Sajtószolgálata, állítja a Duna Médiaszolgáltató Zrt. annak kapcsán, hogy a DK Habony Árpádról szóló közleményét nem hozta le az MTI.

2015. december 11. 19:54

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. határozottan visszautasítja, hogy az MTI Országos Sajtószolgálathoz (OS) eljuttatott közlemények kiadásának megtagadása esetén politikai szempontokat vesz figyelembe – olvasható a szervezet pénteki közleményében. A cég hangsúlyozta: bármely közlemény visszautasításakor kizárólag a jogszabályok és az OS igénybevételére vonatkozó szerződés alapján jár el. Az OS-ben történő kiadáshoz minden jogosult előzetesen szerződést köt, amelyben elfogadja a Országos Sajtószolgálat működési szabályzatát. A benyújtott közlemény kiadását kizárólag a jogszabály és az OS-szabályzat rendelkezéseibe ütköző tartalom esetén utasítja vissza a cég – tették hozzá.

A dokumentum szerint minden közleménynél kizárólag azt vizsgálják, hogy annak tartalma tiszteletben tartja-e a polgári törvénykönyvben meghatározott személyiségi jogokat. Közlemény kiadásának megtagadására csak akkor kerül sor, ha az sérti bárki becsületét, jó hírnevét, személyes adatainak védelméhez való jogát vagy más személyiségi jogát.

A szabályzat tartalmazza azt is, hogy a közlemény nem sértheti a közmédia jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen. A Duna Médiaszolgáltató Zrt. gazdasági társasági formában működik. Egyetlen gazdasági társaságtól sem várható el, hogy a saját vagyonából fenntartott és működtetett szolgáltatását jó hírneve és üzleti érdekei sérelmére más rendelkezésére bocsássa – hangsúlyozták, hozzáfűzve: ez az OS esetében sem engedhető meg, így a szabályzat ezen rendelkezésébe ütköző közlemények kiadását is meg kell tagadni.

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. betartja a jogszabályok, valamint az OS igénybevételére megkötött szerződés és a szabályzat rendelkezéseit, minden esetben annak megfelelően jár el, és ugyanezt várja el az OS-t igénybe vevő szervezetektől is – olvasható a közleményben.

Az ügy előzménye, hogy a Demokratikus Koalíció kedden este jelezte: az MTI OS nem hozta le a „DK: Miből jár egy feltételezett ibizai drogdiszkóba Orbán tanácsadója?” című közleményét.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákgubó negyedszer
2015. december 16. 15:50
Baromarcú, ne a gondozód esti banánjával próbálj telefonálni.......:)))))))))))
nisz
2015. december 13. 00:38
"A dokumentum szerint minden közleménynél kizárólag azt vizsgálják, hogy annak tartalma tiszteletben tartja-e a polgári törvénykönyvben meghatározott személyiségi jogokat. Közlemény kiadásának megtagadására csak akkor kerül sor, ha az sérti bárki becsületét, jó hírnevét, személyes adatainak védelméhez való jogát vagy más személyiségi jogát."
Tintamin
2015. december 13. 00:38
HAHAHAHHAHHAH:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Persze hogy nem kézivezérléssel működik a az állami pártsajtó, hát persze, a kurvahülye, manipulálható, békemeneteltethető barmok meg mi vagyunk:))))
liberálzöld.
2015. december 13. 00:38
Ját persze, hogy nem politikai okokból! A saját jól felfogott érdekéből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!