Egészségügyi kerekasztalt hív össze a Jobbik

2015. december 22. 13:23

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint elodázhatatlan, hogy mindazok akik tenni tudnak és akarnak az egészségügy helyzetének javítása érdekében, egy asztalhoz üljenek, és megállapodjanak a tennivalók nemzeti minimumáról.

2015. december 22. 13:23

Nemzeti egészségügyi kerekasztalt hív össze januárban a Jobbik – közölte a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese kedden Debrecenben. Lukács László György a Debreceni Egyetem klinikai központja előtt tartott sajtótájékoztatóján elodázhatatlannak nevezte, hogy mindazok akik tenni tudnak és akarnak az egészségügy helyzetének javítása érdekében, egy asztalhoz üljenek, és megállapodjanak a tennivalók nemzeti minimumáról. A politikus az orvoselvándorlás kérdését, a kórházak adósságának rendezését és a dolgozói bérrendezést, benne a hálapénz ügyét jelölte meg a nemzeti egészségügyi kerekasztal legfontosabb témái között.

Lukács László György utalt a 64 orvosra, akik nevüket vállalva nyílt levélben fogalmazták meg az egészségügy drámai helyzetét, és fordultak a megoldás érdekében a szaktárcához. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) válaszát mellébeszélésnek, „a problémák szőnyeg alá seprésének” minősítette a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A Jobbik január elején összehívja a nemzeti egészségügyi kerekasztalt, ahol a politikai szereplők, az ágazat irányítói, a szakszervezetek, az érdekvédelmi szervezetek, az egészségügyi szakmai testületek, a tudomány képviselői együtt határozhatnak arról a nemzeti minimumról, amelyet azonnal meg kell tenni a magyar egészségügy érdekében – mondta a politikus. Lukács László György szerint a kormánynak, illetve az egészségügyi államtitkárnak nincs oka arra, hogy ne csatlakozzon a kerekasztalhoz, sőt „a tempót is diktálhatják” a megoldás érdekében.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aprosolyom
2015. december 22. 22:10
Üdvözölendő a tenni akarás. Nemrég megtudtam, hogy unkotesóm is kilépett, sőt, az egész osztály egyszerre mondott fel, mert annyira túl voltak terhelve és annyira nem voltak megbecsülve. Most a versenyszférában próbál munkát találni, ami az egészségügyhöz köthető. Kb 10-15év prakszis után távozott. Nagyon türelmes, elhivatott, jószándékú csaj, szóval valszeg nagyon nem volt alaptalan.
Nimi12
2015. december 22. 19:40
Kit érdekel az egészségügy, ha ilyen stadionjaink vannak? Valakinek semmi sem jó.
silenceCZ
2015. december 22. 18:07
egy dolog teljesen nyilvánvaló: kerekasztal vagy sem az egészségügy így, ebben a formában finanszírozhatatlan. Nem Magyarországon, mindenütt. Sem az USA GDP-jének 16%-ával, sem a magyar 7 százalékkal. Lehetetlen helyzet, hogy a gyógyszerek ára évi 4-5%-ot emelkedik, a legmodernebbeké - a biológia terápiában alkalmazottaké - meg néha a hagyományos gyógyszer harmincszorosa ( konkrétan pl. a véralvadásgátló Warfarint kiváltó szeré). Nyilván mindenki szeretné a legjobb, legmodernebb terápiát magának is, szeretteinek is, de ez nem megy a végtelenségig. Ideje lenne nyíltan beszélni erről. Néhány kivétellel egyik állam sem tudja biztosítani a sokszor alkotmányba foglalt legmodernebb gyógyítást, orvosból és kórházi ágyból sok van és nem kevés, nem lehet az eü dolgozókat arra kényszeríteni, hogy ( az esetleges bírósági perekre felkészülve ) idejük nagy részében adminisztrációs feladatokat lássanak el, minden kb. 30 ezer forintig gyógyítható betegség legyen készpénzes ( hogy maradjon a milliókat igénybe vevő gyógyításra ), tudomásul venni azt, hogy ember halandó, az eü pénztár csak a valóban hatásos és hatékony gyógyszereket fizesse, stb,stb... persze ebbe a világ bármely kormány belebukna, így marad a toldozás-foltozás meg a kerekasztal.
Héja
2015. december 22. 17:48
Gondolom, a jobbikos eü. kerekasztalt egyetlen egyéni képviselőjük, Rig Lajos műtőssegéd mint szakértő fogja vezetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!