Kiálltak Schengen mellett az uniós belügyminiszterek

2015. december 04. 19:41

Fel sem merült egy esetleges mini-Schengen lehetősége a pénteki uniós belügyminiszteri találkozón, amelyen többek között az uniós határok védelméről vitáztak. Sőt: a résztvevők Schengen megőrzése mellett érveltek.

2015. december 04. 19:41

A belső határellenőrzéstől mentes, szabad mozgást biztosító schengeni övezet egységének feltétlen megőrzése mellett érveltek a pénteki brüsszeli európai uniós belügyminiszteri tanácskozás résztvevői – hangsúlyozta újságíróknak Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára, aki Magyarországot képviselte az ülésen.

Elmondta, hogy egy úgynevezett mini Schengen lehetősége nem vetődött fel az európai külső és belső határok védelméről, a határátlépés szigorításáról folytatott vitán. Az egység megőrzésének és az ellenőrzések bevezetésének a módjáról az egyes országok eltérően vélekednek ugyan, de mind az Európai Bizottság, mind a tagállamok a schengeni szabályozás megtartása mellett képzelik el Európa egységét – jelentette ki az államtitkár.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. december 05. 15:54
https://www.youtube.com/watch?v=Be18rqVu5QU
bookmark
2015. december 05. 09:23
A kvóta megszavazása a párizsi merénylet elött volt.
néhai Ch.Pilot
2015. december 05. 09:16
"Kiálltak Schengen mellett az uniós belügyminiszterek"... az út szélére stoppolni, de senki nem vette fel őket, hát maradtak Schengenben.
cutcopy
2015. december 05. 09:14
"a résztvevők Schengen megőrzése mellett érveltek" Azért az abszurd jelenet lehetett amint a görög belügyminiszter Schengen mellett érvel..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!