A Teleki Blanka Gimnáziumnál tüntettek Pukli István mellett

2016. február 19. 17:43

Szimpátiatüntetést tartottak Pukli István mellett péntek délután a Teleki Blanka Gimnázium előtt ezért a rendőrség körbezárta a gimnázium épületét. A tüntetésen több százan vettek részt. A szónokok arról beszéltek: a kormány megsértette a tanárokat, a kormány a diákokat is vonja be a tárgyalásokba, és szerintük a nyomásgyakorlással csak az ellenszenvet szítja a Klik.

2016. február 19. 17:43

Körbezárta a rendőrség a budapesti Teleki Blanka Gimnázium épületét, ahol demonstrálni szeretnének – írja az Origo. A tüntetést azért tartották, mert a szervezők szerint az iskola igazgatóját, Pukli Istvánt le akarják járatni.

A rendőrség helyszíni jelenlétét munkatársunk is megerősítette, ő is látta a rendőri intézkedést. Az Origo információi szerint egy üzenet terjed a Facebookon.

„A Teleki Blanka Gimnázium saroképülete kordonnal van körülvéve. A Hermina úton két csapatszállító kis busz és egy rohamkocsi áll, az Ajtósi Dürer soron egy busz és egy rohamkocsi. És végig, az épület körül rendőrök.”

A Szolidaritás mozgalom a Facebookon közölt képeket a helyszínről, amelyeken szintén jól látszik, hogy a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a gimnáziumhoz.

A tüntetés Facebook eseményében ezt írták a szervezők:

„Mind tudjuk, levélben szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját (Pukli Istvánt) a Klebelsberg-központ tankerületi vezetője, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárjai. 

Erre reagálva az iskolaigazgató azt nyilatkozta: »Nem tudnak ellehetetleníteni, most már itt vagyok.« 

Pénteken mutassuk meg mi is, akár diákként, szülőként vagy tanárként, hogy nem félünk, nem engedünk követeléseinkből! Menjünk mindannyian a Teleki Blanka Gimnázium elé és egy szál fehér virággal fejezzük ki támogatásunk Pukli István és azon iskolák felé, akik azért nem írhatták alá a Herman Ottó Gimnázium által kezdeményezett levelet, mert félnek. 

Találkozzunk pénteken délután 5 órakor a Teleki Blanka Gimnázium előtt és mutassuk meg együtt, hogy mi nem félünk!

A VIRÁGOKAT EGÉSZ NAP LEHET HOZNI, reggel 8 órától, egészen este 6 óráig.

DÉLUTÁN 5 ÓRÁRA várjuk szeretettel azokat, akik meghallgatnának egy beszédet, majd az elhangzottak után egy perces csenddel adóznának a diákokért, tanárokért, oktatásért.”

Több százan tüntettek, hárman szólaltak fel, Pilz Olivér levelet küldött

A Facebook-eseményhez feltöltött képek alapján több százan gyűltek össze a Teleki Blanka előtt.

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára, az elhíresült levél írója, Pilz Olivér levelet küldött, amiben megköszönte Puklinak, hogy elsőként csatlakozott a felhíváshoz. Ezután következett a Tanítanék Mozgalom szónoka, aki szerint elképesztő összefogás valósult ma meg az iskolákban, hiszen nagyon sokan tüntettek kockás ingben. Úgy gondolja, hogy a kormány megsértette a tanárokat, akiknek elege van abból, hogy úgy beszélnek velük, mint egy szemtelen gyerekkel.

A Teleki Blanka Gimnázium diákja felszólította a kormányt, hogy a diákokat is hívják meg az oktatási reformról szóló tárgyalásokra. Balogh Bence szerint az erről szóló levelet hétfőn küldik el a minisztériumhoz, és a kormánynak egy hete lesz válaszolni rá.

A tüntetés szervezője, Kálovics Enikő szerint elfogadhatatlan, hogy a Klik tankerületi vezetője nyomást gyakorol az iskola igazgatójára. Kálovics szerint „megfélemlítéssel nem mennek semmire, inkább csak az ellenszenvet szítják”. A szervező üzent azoknak, akik nem mertek kiállni, mert féltek, hogy elveszítik állásukat. Nekik azt mondta: „ne féljetek, együtt képesek vagyunk lépni”. Emellett arra kérte a szülőket, hogy február 29-én ne engedjék iskolába a gyerekeiket.

A demonstráció egy perces néma csenddel zárult, amellyel Pukli István előtt fejezték ki a tiszteletüket, valamint gondoltak azokra, akik félnek.

Összesen 328 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. február 21. 14:59
Azt nem értem, milyen tisztelet illeti Puklit? felvetette a táppénzcsalást, az érettségi ellehetetlenítését. Ez ébreszt tiszteletet a tanárokban? Ha így van, sokkal nagyobb a baj, mint gondolni lehetett. Ha ilyen értékvesztett tanarak oktatják gyerekeinket, milyenek lesznek a gyerekeink?
Peter8811
2016. február 21. 11:39
A zuglóiak már akkor elmebetegek voltak amikor Karácsony Edömért megválasztották ez egy ilyen kerület. Átment Csepelbe.
Mártus
2016. február 20. 23:18
Mondja már meg valaki, hogy mi a f..ommal sértette meg a kormány a pedagógusokat? Csak nem azzal, hogy a közszférában példa nélküli módon 40 %-os béremelést kaptak, miközben a többiektől mindent elvontak? Csak nem az a probléma, hogy ezért a szép kis summáért még dolgozni is kell? Netán 8-tól-négyig, mint egyébként mindenki másnak? Tudják egyáltalán a tüntetésen résztvevő kockás ingesek, hogy milyen rendezvényen vannak?
killbillke
2016. február 20. 22:18
Majd megszakadnak, hogy azt a látszatot keltsék, hogy a tanárokról és a diákokról szól a történet!... Közben meg kilóg a jó nagy vörös lóláb. - Sajnos sok - egyébként jószándékú tanár - is bedőlt ennek a szemfényvesztésnek, de hamarosan ők is rá fognak ébredni, hogy mire megy ki a játék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!