Az Átlátszónak ajánlotta fel fizetése egy részét Joób Sándor

2016. április 30. 14:25

A VS.hu-t az MNB alapítványok támogatása miatt két hónap után elhagyó Joób Sándor a portáltól kapott fizetésének egy részét az Átlátszó.hu-nak ajánlotta fel, mivel közcélnak gondolja azt, hogy valaki ellenőrizze a közpénzek sorsát.

2016. április 30. 14:25

Joób Sándor március elsején kezdett dolgozni a vs.hu-nál, majd április második felében kiderült, hogy a portált tulajdonló New Wave Production Kft. jelentős támogatásban részesült a Magyar Nemzeti Bank alapítványaitól. A korábban az Indexnél dolgozó újságíró több társához hasonlóan felmondott a lapnál. Joób akkor azt ígérte, hogy a vs.hu-tól kapott fizetését egy olyan alapítványnak fizeti be, amely azt átlátható módon költi el.

Az újságíró a fizetése egy részét az Átlátszó.hu-nak ajánlotta fel, és most azért kampányol, hogy az adófizetők támogassák az adójuk egy százalékával a portált.

„Két hónapja dolgoztam a vs.hu-nál, amikor kiderült, hogy a portál kiadója tisztességtelenül jutott közpénzekhez az MNB-s alapítványokból. Felmondtam, és úgy döntöttem hogy a fizetésemet közcélokra ajánlom fel. Azt gondolom hogy közcél az is, hogy valaki ellenőrizze a közpénzek sorsát. Ilyen az atlatszo.hu oknyomozó portál, ezért a pénz egy részét nekik ajánlom fel, és azt kérem, hogy ön is ajánlja fel adója 1 százalékát az atlatszo.hu-nak.” 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuzmics
2016. október 09. 10:11
No, ez is megalapozta a jövőjét!
atila68
2016. június 11. 13:43
A munkanélküli felajánlotta fizetését. Pardon, csak egy részét. Az egy százalék is rész. Főleg egy munkanélküli munkabéréből.
Akitlosz
2016. június 03. 04:02
Próbaidős volt csak. Nem felelt meg.
paraklétosz
2016. május 05. 19:02
Joóbornak nem kell cégér - átlátszó az egész komédia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!