M5: indul a köztévé ötödik csatornája is

2016. április 22. 10:03

Ismeretterjesztés, oktatás, kultúra: erre fog koncentrálni az M5, a köztelevízió ősszel induló újabb csatornája. Az M5 a tervek szerint speciálisabb lesz, mint egy átlagos tudományos csatorna.

2016. április 22. 10:03

Az ismeretterjesztés, oktatás és kultúra áll majd az ősszel induló új tematikus közszolgálati csatorna, az M5 középpontjában – mondta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tartalomszolgáltatási igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel.

Papp Dániel elmondta: amikor felmérték, milyen fontos témában lenne még szükség közszolgálati tévécsatornára, azt tapasztalták, hogy a legnagyobb igény a kultúra, az ismeretterjesztés és az oktatás iránt mutatkozik. 

Az M5 a tervek szerint speciálisabb lesz, mint egy átlagos tudományos csatorna: egyebek mellett iskolai tévésávot és nyelvleckéket is sugároz majd – fogalmazott Papp Dániel. Hozzáfűzte: nem helyettesíteni, hanem kiegészíteni szeretnék a pedagógusok és az iskolák munkáját.

Az ismeretterjesztő csatorna műsorához a közmédia történelmi dokumentumfilmjeit és természetfilmjeit is fel fogják használni – tette hozzá.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. október 10. 04:40
"A Blikk szemléje szerint az első, a közmédiával kötött szerződés két héttel azt követően lépett hatályba, hogy a felcsúti polgármester, üzletember 2015 június elején bevásárolta magát a Kft-be. A CLH mintegy 12 millió forintért alakított át helyiségeket, illetve gépészeti munkákat végzett a Kunigunda utcai székházban. (24.hu)" csepp a tengerben...
gudmen
2016. október 10. 04:40
"Nem egészen két hónap alatt 332 ezerről 151 ezerre csökkent a Híradó nézettsége, az elveszett nézők pedig nem jelennek meg a Duna TV-s híradónál többletként. A Duna sikerműsorai azonban jól teljesítenek, és elviszik a hátukon az átalakított közszolgálati médiát." 80 ezermillio:))) a teljes magyar felsöoktatást ingyenessé lehetne tenni...
gudmen
2016. október 10. 04:40
Sebestyén Balázs: " Gyerekek, addig örüljetek, amíg fönn vagytok a listán. De most komolyan mondom. Ki akarna egy ilyen propaganda-televízióban részt venni? Annak bármilyen műsorában. Hiányzik ez nekünk? – hangoztatta Balázs, és ezt már Jani sem bírta szó nélkül. – Na, most már tuti, hogy ki vagy tiltva! – tette hozzá Vadon Jani, és Balázs rátett még egy lapáttal. – Minden nap gyártják a brutálisabbnál brutálisabb hazugságokat. Úgy néz ki a híradójuk, mint a 60-as években a propaganda-híradó. „Még több gyár nyílt! Még több tejet termeltek! Elégedettek a tanárok, mert fizetésemelést kaptak! Még több gyerek születik! Mindenki visszajött külföldről! Minden rendben van ebben az országban!” Komolyan mondom, a 60-as 70-es években nem volt ennyira durva a propaganda-híradó. De tényleg! Elképesztő! Függetlenül attól, hogy az ember miben hisz, ez agymosás! A szüleim meséltek ilyen típusú híradóról! – sorolta az RTL Klubnál is sztár-műsorvezetőnek számító médiás, majd még egyszer visszatért a tanárokra."
gudmen
2016. október 10. 04:40
Zacher Gábor is be van kábsziva igaz..mert nem kajálja a propaganda gépezet orwelli agymosását...ember...tanulni, müvelödni tájékozodni... Zacher Gábor: "Mint azt már rebesgettük, a doktor egyik legnagyobb problémája, hogy a média (és ne felejtsük el, hogy a magyar lakosság átlagban napi 5 és fél órát ül a televízió előtt) eltorzítja a kábítószerek témáját. A törökszentmiklósi eset kapcsán is borzasztónak ítélte meg a televíziók, és főként a kereskedelmi televíziók szerepét. „Este rémhíradó van, Merkel-fikázás után jön a Magyarország jobban teljesít, majd három mondatot bevágnak a kopasz, szakállas toxikológussal készített interjúból, utána jönnek az ormányosmedvék, akik most születtek a veszprémi állatkertben.”"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!