Orbánékat kérdezték az MNB-ről, kitiltották a videóstábokat a Parlamentből

2016. április 26. 15:29

Mivel megsértették az Országgyűlés szabályzatát, ezért Kövér László házelnök stábja határozatlan időre kitiltotta a Parlamentből a hvg, az Index, a Népszabadság és a 24.hu videóstábjainak munkatársait, akik mind a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak pénzügyeiről kérdezősködtek volna, az indoklás szerint tiltott, nem a sajtó számára kijelölt helyen.

2016. április 26. 15:29

Határozatlan időre felfüggesztette a hvg.hu, az Index, a NOL és a 24.hu videós kollégáinak parlamenti belépőjét Kövér László házelnök.

Fekete Norbert hvg-s, Kovács Klára és Mándli Tibor NOL-os, Fábián Tamás és Bakró-Nagy Ferenc indexes újságíró és a 24.hu munkatársa az MNB-alapítványok költekezéseiről kérdezték volna a képviselőket, valamint magát Kövért és Orbán Viktor kormányfőt.

Kövér László szerint a médiamunkások megsértették a 9/2013-as számú házelnöki rendelkezést, amelyben azt szabályozták, hogy hol lehet forgatni: Fekete például „a Sajtóiroda munkatársának többszöri figyelmeztetése és felszólítása ellenére is folytatta tevékenységét, és nem volt hajlandó elhagyni a Déli Társalgó és az Országház Kupolatermének területét”

Az újságírókat Kövér László így „engedély nélküli forgatás”, illetve „a szabályokkal való nyílt és tudatos szembeszegülés” miatt tiltotta ki, határozatlan időre felfüggesztve a belépési lehetőségét.

A NOL azt írja: „Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke már forgatás közben jelezte, hogy következményei lesznek annak, hogy a Parlamentben nem a sajtó számára kijelölt helyen forgattunk”.

Az ominózus videók közül kettő: 


Népszabadság


Index

 

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. augusztus 01. 12:53
1. Az, hogy ezek a "riporterek" pimaszok és még a mellékhelyiségben is odanyomják mikrofonjukat bárki orra alá - az egyszerűen pofátlanság. 2. Az viszont, hogy az Országházba trikóban, néha strandpapucsban jelennek meg, már megengedhetetlen. Vágnám ki őket már a bejáratnál, mint a taknyot.
Sir Galád
2016. június 15. 15:28
Matolcsyt már kérdezték, ezért volt a per...
Sir Galád
2016. június 15. 15:28
Igen, micsoda szabályszegés megkérdezni egy politikus véleményét közpénzfelhasználásról...Ne legyél már ekkora birka légy szíves...
Sir Galád
2016. június 15. 15:28
Egyébként évek óta forgatnak "szabálytalanul", sőt a köztévé tegnap ugyancsak "szabálytalanul" forgatott, de valamiért őket nem tiltották ki. Kilóg a lóláb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!