VS-ügy: a főszerkesztő is lemondott

2016. április 25. 12:55

Egy sor újságíró felmondása után Lebhardt Olivér főszerkesztő is lemondott a VS.hu hírportálnál azután, hogy kiderült: a lap kiadója mintegy 600 millió forintot kapott az MNB különböző alapítványaitól.

2016. április 25. 12:55

„A mai napon lemondok a főszerkesztői pozícióról és távozom a VS.hu-tól. Hibáztam, amikor hagytam, hogy a támogatott tartalmak a támogató feltüntetése nélkül jelenjenek meg, noha ebbe beleszólásom nem volt, de az is igaz, ez elegendő ok lehetett volna akkori felmondásomra. Ezért vállalom a felelősséget, és távozom a VS szerkesztőségének éléről. Ugyanakkor kijelentem, hogy a vezetésemmel a szerkesztőségben szabad, autonóm, független újságírói munka folyt, amire büszke vagyok. A folytatáshoz a maradó kollégáknak minden segítséget megadok” – közölte Lebhardt Olivér, a VS főszerkesztője a Facebookon hétfőn délben.

Hétfő folyamán számos újságíró közölte, hogy felmond a hírportálnál: a Századvég tanulmányait kiperlő Joó Hajnalka, majd utána Kovács Áron, Joób Sándor, Rovó Attila, Kósa András és Bátorfy Attila is a távozók között van, értesüléseink szerint a legtöbb közéleti és gazdasági újságíró távozik a laptól.

Miután az Alkotmánybíróság döntése után a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak ki kellett adnia az alapítványok 5 millió forint fölötti szerződéseit, pénteken kiderült: összesen 642 255 760 forintot kapott a Magyar Nemzeti Bank különböző alapítványaitól a New Wave cégcsoport. A cégcsoporthoz tartozik a New Wave Production, New Wave Media és a We Love Publishing, melyek olyan oldalak kiadói, mint a VS.hu, az Origo vagy a We Love Budapest és a We Love Balaton.

A VS-től távozó újságírók a zömük által nem ismert, MNB-alapítványoktól beáramló pénzek miatt döntöttek a felmondás mellett.

 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. június 27. 18:53
Van akinek elég a magyar idők és bayerzsoca heti hányása, de.vannak sokan, akik több helyről tájékozódnak...
na még ez is
2016. június 27. 18:52
Ezek közül csak a HVG-t. De ezen kívül vs, 444, origo, index, magyar idők, hírlap, heti válasz és narancs is van a térítéjen. Sőt néha kuruc vagy hídfő is, ha röhögni akarok
na még ez is
2016. június 15. 15:13
Vannak még újságírók, akik rendelkeznek gerinccel
zolka50.50
2016. május 25. 00:16
Persze, épp úgy, ahogy a patkányok is. Miután kitömték a zsebüket, most eljátsszák a becsületes újságírót. Ez inkább gerinctelenség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!