Egymilliót fizet a Fidesz a Helsinki Bizottságnak a jó hírnév megsértése miatt

2016. június 29. 12:30

Egymillió forintos sérelmi díjra és bocsánatkérésre ítélték a Fideszt a Helsinki Bizottsággal szemben, mivel a párt megsértette a szervezet jó hírnevét – olvasható a szervezet honlapján.

2016. június 29. 12:30

Jogerősen is nyilvános bocsánatkérésre és egymillió forint sérelmi díj megfizetésére kötelezte a bíróság a kormánypártot, mert megsértette a Helsinki Bizottság jó hírnevét és becsületét. A szervezet a pénzt menedékkérők jogvédelmére szándékozik költeni.

A 2015 májusában kiadott kormányközlemény szerint a Helsinki Bizottság hamis adatokat adott ki a menekültekkel kapcsolatban – írja a Helsinki Bizottság a honlapján. „A nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil Helsinki Bizottság pofátlan módon a fekete-fehér adatokat is próbálja meghamisítani. Hazugságaikkal szemben a tény az, hogy 2014-ben a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, tehát megélhetési bevándorló volt.” – áll a kormányközleményben.

A szervezet ezért a jó hírnévhez való jogának és becsületének megsértéséért beperelte a Fideszt.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. június 29. 22:23
Az milyen szep, hogy ezt is kozpenzbol teszik, a jo kirva anyjat ennek az allampartnak mar.
rajgy
2016. június 29. 20:40
Azt gondolom, hogy a Helsinki Bizottság magyar-ellenességére egyértelmű bizonyíték van. Míg László Petra esetében kutatták, mit lehetne még a nyakába varrni, hogy 7(!) évet kapjon, addig a magyar törvényeket megsértő szír migránsnál mindíg szemet hunytak: 1) Áttörte a rendőrkordont. (Ezért 2006-ban elítéltek magyarokat.) 2) Az esés után megfenyegette az intézkedő rendőrt. (Btk §310) 3) A "gáncsolás" hazugságával a magyar operatőrre uszította a dzsihadistákat! ENNEK A SZÍRNEK SEMMILYEN BŰNÉRT NEM KELL FELELNIE?
kurbitalis
2016. június 29. 18:26
A Helsinki Bizottság és a TASZ, meg a többi anarchista "civil" szervezet mit fizet az országnak az anarchista, romboló magatartásuk, az ország, a nemzet, a magyar nép rágalmazása miatt?!
Tűz csiholója
2016. június 29. 15:22
KÖLÖMBEN IS: 2003óta - miután DNS-alapon 0,16 % marker-szimilaritást (effélét) állapítottak meg RÉG ELHUNYT finn, permi és vs. dél-urali, de inkább már Kubán-Azov térségi, meg Kárpát-medence X. századi csontjainak használhsató DNS-ét elemezve, KIZÁRT a FINN -UGORJ rokonság! S mivel így van, ezt ŐK és az észtek már nem is tanítják. Hogy mit keresett - az isztanbuli haverok szerint TÜRKMÉN KÜLLEMŰ Áderünk a finnugor találkozón? Kereskedelmi egyezményeket. ERGO: Fölösleges egy zsidók által működtetett finnugor, izé, Hessenki-bizottmány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!