A Bayer/Schöpflin-affér folyományai

2016. augusztus 26. 14:15

Mindazok, akik Bayer kitüntetése miatt tiltakozunk, nem arra kérjük-e a magyar állam jelenlegi vezetőit, hogy legyenek képmutatók? Hiszen Bayer nézetei a magyar államot megtestesítő vezető körök nézetei.

2016. augusztus 26. 14:15
Tamás Gáspár Miklós

Én például személy szerint a legjobbakat kívánom a tehetséges Bayer Zsoltnak, akiről még nem döntötte el a végzet, hogy meg kell átalkodnia olyan politikai magatartásformákban, amelyeket nézetem szerint nem lehet helyeselnünk. Egyik válaszában fölvetette, hogy „balliberális” hangadók miket mondtak Orbán Viktor idősebbik lányáról, és nagyon rosszul tették, hiszen ő magánszemély. (Bayer Zsolt vigasztalására hozzátenném, hogy ezt én annak idején is elítéltem.) Fölvetette még – szintén teljes joggal, és számomra megdöbbentő idézetekkel –, hogy gyűlölködő, gyalázkodó, irracionális szövegeket „balliberális” szerzők is gyakran írnak, tehát kettős a mérce. Ez mind igaz, de azt hiszem, nem ez a lényeg – bár én senkinek a kiközösítésében vagy elhallgattatásában nem szeretnék részt venni.

Bayer lovagkeresztje miatt én is visszaküldöm a középkeresztemet, de még ez is elég problematikus.

Mert végül is mindazok, akik Bayer kitüntetése miatt tiltakozunk, nem arra kérjük-e a magyar állam jelenlegi vezetőit, hogy legyenek képmutatók?

Hiszen Bayer nézetei – nem a modora és a kifejezésmódja – a magyar államot megtestesítő vezető körök nézetei. Miért segítenénk Orbán Viktor miniszterelnöknek és szövetségeseinek abban, hogy úgy tegyenek, mintha nem ugyanazokat a »kirekesztő«, azaz fajgyűlölő, xenofób, kisebbségellenes, antiegalitárius gondolatokat tennék világnézetük (és kormányzásuk) alapjává, amelyeket a híres Bayer Zsolt terjeszt, véd és támogat?

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanádium
2016. augusztus 27. 11:13
Bayer kitüntetésével orbán tesztelni akarta a társadalmat . Tudni akarta , hogy mi az a becstelenség amit még megengedhet magának.A reakciók alapján nincs gond . Az , hogy száz másképp gondolkodó visszaadta a kitüntetését az számára nem ügy. Az ügy az , hogy a Júdás pénzen megvett "nemzeti jobboldali" értelmiség továbbra is hallgat, számára ez lényeg.Számunkra -átlagos- állampolgárok részére -újabb igazolás arra , hogy nem létezik jobboldali , keresztény ,nemzeti értelmiség, csak a pénzért nyálazó patkányok.
csurcsányi
2016. augusztus 26. 21:18
Csak azt nem értem ha TGM ilyen okos ember aki mindent szinte előre lát,miért nem utasította vissza a lovagkeresztjét a Gyurcsányi idejében amit kapott.Az indok Feri ti megfogtok bukni és az Orbán lesz a miniszterelnök úr,és ő biztos,hogy a Bayer Zsoltnak lovagkeresztet fog adni,és ezért nem kell ,mert majd akkor nem kell visszaadnom!Na ilyen az előrelátó ballierális "jó ember".
csurcsányi
2016. augusztus 26. 21:03
TGM!És még hány kitüntetés maradt a vitrinben?10-15 db,vagy már kilóra méred?
catalina9
2016. augusztus 26. 18:00
Bástyaelvtárs [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 26. 17:46 Magyarul a gyűlölködés, rasszizmus, kirkesztés a szolidaritás hiányát már nem érzékelitek és a mocskos demagóg uszítókampányt teljesen rendben valónak látjátok." hát ez gyönyörű volt Bástyaelvtárs, egyszerűen gyönyörű. na de akkor nézzünk egy kicsit a dolgok mögé, lássunk néhány parádés kommentet a látványlibsik fellegvárából a 168 órából "Dr. Dániel Péter 2014. július 20. 21:05 @Bos0n Ja anyád felfordult már? Nos ezt megtehette volna azelőtt is, hogy téged a világra szart. :-)" „Hajcihő 2012-12-21 15:48:55 …Én akkor leszek nyugodt, te náci, amikor nyolcszáz méterről az olyan rongyembereket, mint te, célkeresztbe fogom, és tűzbe rogyasztom….” „Hajcihő 2012-12-17 11:26:31 ...Miféle rejtett agresszióról beszélsz? Készséggel lépnék a szátokba nemzetgyilkos nácik! Ez rejtve van? Ez kispofám nyílt undor az olyan szutykoktól, mint a vezéretek és ti! Ha pedig arra kerül a sor, hogy csak fizikai erővel lehet benneteket elkergetni, hát az elsők között leszek, akik azt hajlandók alkalmazni! Ne tévedj, nem tartalak benneteket embernek, mert nem vagytok azok, ezért skrupulusaim sincsenek, ha a mészárszékre kell benneteket hurcolni ahhoz, hogy végre emberi életet lehessen élni ebben az országban!...” „Hajcihő 2012-12-15 20:57:04 …Ne erőlködj náci, mert beszarsz. Egyébként anyád mennyit úszik százon, háton, forró zsírban, lángoló ronggyal a szájában?...” na még egy ráadás a másik kulturlapból a Népszavából: Taylor 2014.07.25. 18:32 válaszolok Egyet ne felejts! Te és a magad fajták miatt lett és lesz is örök vesztes ez az ország! Csak rongy rázás van, állandó sértődés meg a marakodás...És még valami, egy zsidó különb ember nálatok! Még nem is voltak az országban ti már akkor is marakodtatok a koncért! Férgek vagytok, alávalóak...az általatok képviselt ország is az!" Megint maga jön Bástyaelvtárs!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!