Illegális tevékenységek tiltásának filozófiai aspektusa

2016. szeptember 07. 07:24

Így hat év után elég határozott kontúrokkal tudjuk körberajzolni az orbánizmus üzlet-, akarom mondani: gazdaságpolitikáját. Leegyszerűsítve az egyébként sem bonyolultat: amin sem Mészáros Lőrinc, sem Sánta János nem tud keresni, azt be kell tiltani.

2016. szeptember 07. 07:24
Uj Péter

Így hat (hét?, nyolc?, néha tizenhatnak tűnik inkább, de meg is lesz annyi, nem kell izgulni) év után elég határozott kontúrokkal tudjuk körberajzolni az orbánizmus üzlet-, akarom mondani: gazdaságpolitikáját. Leegyszerűsítve az egyébként sem bonyolultat: amin sem Mészáros Lőrinc, sem Sánta János nem tud keresni, azt be kell tiltani, agyon kell adóztatni, korlátozni kell, vagy egyszerűen odaadni Andy Vajnának. Olyan részletekben most ne merüljünk el, hogy Garancsi István mennyiben Mészáros Lőrinc, Habony Árpád hány százalékban Tiborcz István, Szemerey Tamás milyen mértékben Matolcsy György, Száraz István hogyan Kuna Tibor, illetve Andy Vajna mekkora felületen fedi Habony Árpádot. Száz százalékban, és vice versa, nyilván. (Bár vice versa elmerülni elég nagy macera.)

Minden baj, megszorítás és migráns okozói, a nagyképű, arrogáns pszeudo-poszteszdéeszesek annak idején két pofára röhögték ki azt a taxist, aki a »Tiltsák be az illegális tevékenységeket!« táblával tüntetett az Uber ellen. Most pedig már tisztán látszik, hogy a nép egyszerű gyermeke a maga keresetlen stílusában szinte tökéletes jelmondatot alkotott, nemcsak a gazdaság-, de az egész politikai filozófiának.

És hol van az Uber azóta?!

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. szeptember 07. 17:48
Ja. Nem volt ez mindig így ugye? Volt olyan gazdaságpolitika ahol az MSZMP vezérkara keresett csak meg a hozzájuk csapódott szadesz elit. Meg persze Soros bá' is jól járt meg az EU támogatói is(Strabag, Suez stb). Csak ott volt egy kis bibi. Ugyanis a nevezettek tollasodtak az ország meg zuhant a csődbe. Most viszont szárnyal! Hát ez bizony nagy differencia!
mustarharmas
2016. szeptember 07. 14:24
Vicces, nyomokban igaz is, ami meglepő egy pre- és posztszdszeses csávótól, akinek a bandája lezüllesztette az országot, amit Orbánéknak kell helyrepofozniuk.
lucabrasi
2016. szeptember 07. 12:11
Ennél a mészároslőrincezésnél azért több kell majd 2018-ra:)
MZ/X
2016. szeptember 07. 09:43
Peti megcsillant, ő a fekete gyémánt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!