Lázár János beszólt a Népszabadság kiadójának

2016. október 13. 17:05

Lázár Jánosnak hiányozni fognak a Népszabadság tudósítói, és szerinte is megérdemelték volna a lap munkatársai, ha a kiadó nem csapja be őket, hanem méltányosan jár el a lap megszüntetésekor.

2016. október 13. 17:05

A csütörtöki kormányinfón többször is szóba került a Népszabadság-ügy. Először Fiala János kérdezte arról Lázár Jánost, hogy mit szól Csuhaj Ildikó hiányzásához. Lázár erre úgy reagált: nem foglalkozik a Népszabadsággal, de szerinte furcsa lenne, ha a kormány mentené meg a lapot adófizetői pénzből. Hozzátette: nem tudott azonosulni a lap világnézetével, de Tanács István és Tamás Ervin műveit nagyszerűnek és intellektuálisan kiemelkedőnek tartja.

Később arról beszélt: hiányozni fognak a Népszabadság tudósítói, de jó szakembereknek tartja őket, így biztos lesz egzisztenciájuk. Ugyanakkor beszólt a lap kiadójának, a Mediaworks-nek is: Lázár szerint ugyanis elvárható lenne, ha bezár egy lap, azt méltányosan csinálják, ne a munkatársak becsapásával. Szerinte az újságírók helyzete szenzitívebb, mint másoké, épp ezért minden újságíró korrekt eljárásban kellene, hogy részesüljön.

Az RTL Klub arról kérdezte Lázárt: nem aránytalan-e, hogy a Népszabadság hirdetéseinek csak 1 százaléka volt állami, míg a Lokálnál ez az arány 85 százalék? Lázár János szerint ebben nem ő, hanem a hirdetések elosztásáért felelős ügynökség az illetékes, de a kormány meg fogja vizsgálni az eredményességet, hiszen épp most jár le egy tender.

Lázár szerint arról, hogy miért szüntette meg a Mediaworks a Népszabadságot, magát a kiadót kellene megkérdezni. Visszakérdezett ugyanakkor, hogy ha 2010-ben és 2014-ben is a „Népszabadság áldásos tevékenysége mellett” szerzett kétharmadot a Fidesz, milyen politikai érdeke lett volna a lap megszüntetésében? – írja az Index a Kormányinfón elhangzottakról.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haj rá
2016. december 27. 09:55
A te szukaanyád jobb lett volna lenyelt volna, mint téged kiszarni a kloákáján! Gázt az elletéseidnek is!! Alijázni! Szóltunk!! Ajvé,Salome,Solomon!
haj rá
2016. december 02. 02:07
Népszarság megszűnt! Ajvé!
Incevince
2016. november 27. 02:21
mindenki tudja a magyar hirlap is bukott volna de széles gabi feje nagy oda mosta a lovét ennyi
Incevince
2016. november 27. 02:20
bizony mert a magyar hirlapban a kommenteknéla nevét sem szabad leirni a vödör fejünekmert kitörlik bizony a bayer csahos kutya jol tudja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!