Kirúgatná Navracsicsot a DK

2016. október 05. 17:01

A DK szerint Navracsics Tibor megszegte az Európai Bizottság etikai kódexét, amiért nemmel voksolt a kvótanépszavazáson és ezzel még el is dicsekedett a PestiSrácoknak, ezért eljárást kezdeményeznek ellene.

2016. október 05. 17:01

Navracsics Tibor fideszes uniós biztos a vasárnapi népszavazás kapcsán büszkén nyilatkozott a PestiSrácoknak. Azt mondta, hogy nemcsak elment az Európa-ellenes népszavazásra, de még nemmel is szavazott. Ezt uniós biztosként nem tehette volna meg, mert a szabályok szigorúan tiltják. Ezért a mai napon Jean-Calude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez fordultunk, hogy indítson vizsgálatot a fideszes politikus ellen – jelentette be Molnár Csaba, a DK egyik EP-képviselője.

A DK-s politikus arra hivatkozik: a Bizottság magatartási kódexe szerint Navracsicsnak is minden esetben meg kell védenie az uniós döntéseket, illetve minden esetben a közös európai érdeket kell képviselnie. A szabályok szerint a „biztosoknak minden pártérdeken felül meg kell védeniük a Bizottság döntéseit, illetve nem tehetnek olyan megjegyzést, amely kétségbe vonja a Bizottság döntéseit”. Molnár hozzátette: Navracsics mindkét szabályt megszegte. Azzal, hogy nemmel szavazott szembement a Bizottság döntésével és azzal, hogy ezzel is eldicsekedett, megsértette az ilyen nyilatkozatra vonatkozó tilalmat. Ez az állásába is kerülhet.

Molnár Csaba szerint Navracsics világossá tette, hogy esküjét megszegve nem Európát, hanem továbbra is Orbán Viktort szolgálja. Ha bebizonyosodik a szabálysértés, akkor Junckernek kezdeményeznie kell Navracsics állásából való felmentését. Soha nem fordult még elő az a szégyen, hogy egy hivatalban lévő uniós biztost hazazavarnak Brüsszelből. De úgy tűnik, hogy a Fidesz ebben is jobban teljesít – zárta sajtótájékoztatóját a Gyurcsány-párt politikusa.

(Közlemény.)

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2016. október 07. 09:06
A DK kit nem rúgatna ki vagy váltatna le? Eddig terjednek politikai elveik?
Filep Attila
2016. október 06. 11:48
Kisiskolás koromban ilyen figurákat vertek, csúfoltak, oltottak az iskolatársaim. Neki is ez lehetett sorsa... Esetleg behatolás a kimeneti nyiláson közeli rokonoktól.... (főleg férfiaktól) nem tudhatom... Ha nem ilyen trauma volt a sorsa, akkor mi inspirálhat arra egy embert??? (véglényt) , hogy ennyire visszataszító, végletekig undorító legyen ? Az rendben van, hogy közeli barátja, apukája, harcostársa, elvtársa, mentora és példaképe "Franzi" végzetesen skizofrén,..... de az nem fertőz... Vagy mégis ?
Csigorin
2016. október 06. 11:09
Eloszor is: magyar allampolgarkent Navracsics elsosorban mindig is Magyarorszagnak tartozik huseggel. A nepszavazas pedig ossznemzeti ugyrol szolt, meg akkor is, ha egyes aljas libsik partpolitikai kerdesnek probaltak beallitani. Tehat mar itt megbukik a DK "ervelese". Masodszor: egyelore nincs szo hivatalos bizottsagi dontesrol ezugyben (ugye?), vagyis nincs mit kotelezo jelleggel "megvedeni".
kispufi
2016. október 06. 10:29
nem ér meg ennyit ez a herélt hangú, agresszív labanckörte, de én akárhányszor meglátom vagy meghallom, még a főnökéhez képest túlteljesítve is kimerítem elvi szinten a btk.-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!