Magyar Narancs: Megszerezheti a Fidesz a Bors, Kisalföld és Délmagyarország kiadóját

2016. október 26. 12:57

A Magyar Narancs arról számolt be, hogy a Fidesz „megkörnyékezte” a Lapcom kiadót, aminek a tulajdonával állítólag már Londonban tárgyalnak az eladásról. Pallagi Ferenc múlt héten tíz év után távozott a kiadó éléről.

2016. október 26. 12:57

A Magyar Narancs szerint Fidesz-közeli tulajdonba kerülhet a Lapcom kiadó, ami a kajmán-szigeteki bejegyzésű Radio Bridge Media tulajdonában áll. A lap szerint egy delegáció Londonban már a kiadó tulajdonosával tárgyal az eladásról. 

A múlt héten jelentették be, hogy Pallagi Ferenc tíz év után távozik a Lapcom éléről. A Lapcom kiadásában jelenik meg a Bors bulvárlap, valamint a Kisalföld és a Délmagyarország regionális napilapok is. 

 

 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BPasternak
2016. december 05. 17:13
Nem ártana ha a haldokló printmédia mellett az online felületeken is aktivizálnák magukat. “Hazánkban a véleményformáló közéleti-politikai blogszolgáltatók balliberális szerkesztőségek irányítása alatt állnak.(...)Magyarországon a blogos piac hozzávetőlegesen 80 százalékát egy cég, az lndex.hu liberális és módfelett belterjes szerkesztősége határozza meg(...)A blogos véleménypiac így nálunk koncentrált és oligopol szerkezetű.(...)Az olyan, a jobboldal zászlóshajójának számító orgánumok, mint a Magyar Demokrata, a Magyar Nemzet, a Hír TV, az Echo TV vagy a Magyar Hírlap ma sem nyitottak a technológiai újításokra, a változó médiafogyasztási szokásoknak való megfelelést nem tekintik elsődleges feladatuknak. Ez a torzultság hozzájárult ahhoz, hogy a jobboldal közéleti hírportáljainak látogatottsága folyamatosan elmaradt a baloldaliakétól(...)Századvégnek konkrét tapasztalatai vannak az Index blogszerkesztőinek nyílt kormányellenességét, a szerkesztőség belterjességét illetően. Az újságírói közösség egyoldalú és szikár liberális felfogásával szemben a cég igazgatótanácsának tagjai több alkalommal felemelték már a hangjukat, de a helyzeten alapvetően nem tudtak változtatni.”
balbako_
2016. november 13. 14:00
Akkor működik a piacgazdaság! Hurrá!
avmanster
2016. november 09. 22:01
Épp ideje már gyökeresen átalakítani a Kisalföld és Délmagyarország nevű szélsőséges, germán befolyású, uszító lapokat. ami a blogos felvetésedet illeti: blogstar.hu továbbá nem kötelező .hu domain alatt magyar blogot működtetni. a wordpress.com, egyébként erdélyi bloggerek által kedvelt szolgáltató, vagy a jó öreg blogspot.com is megfelelő szolgáltató. abban igazat adok neked, hogy a magyar jobboldal sehogy sem menedzseli a jobbos blogger közösséget, pedig a blogvilág magyar nyelvterületen eredendően jobboldali volt. a Fidesz konzervativizmusa miatt megértem a távolságtartást, de nem helyeslem. a Jobbik esetében egyáltalán nem értem miért nem foglalkoznak ennyire a velük szimpatizáló bloggerekkel. ők ugyanis az internetes nemzeték pártja.
paraklétosz
2016. november 03. 09:19
Egyesek vesznek - mások megvesznek. Éljen Pásztör!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!