Magyarul fejezi ki szolidaritását a Népszabadsággal a szlovák napilap

2016. október 10. 12:27

A legnagyobb független szlovák napilap, a Denník N szerkesztőségi vezércikkben állt ki a Népszabadság mellett. A magyarul is publikált írásban a lap beszámol a szombati eseményekről, és azt írja: Orbán Viktor kérésére zárhatták be a Népszabadságot.

2016. október 10. 12:27

„A budapesti kollégáinkkal közösséget érzünk és szeretnénk segíteni nekik” – posztolta a lap Facebook oldala Matúš Kostolným írását.

Üzleti okok miatt indokolta a lap felfüggesztését a kiadó Mediaworks, de a szlovák lap beszámolója szerint az állhatott a Népszabadság bezárása mögött, hogy bírálták a sikertelen kvótareferendumot és állami korrupciós ügyekről számoltak be.

„A legnagyobb magyar minőségi és független napilap bezárása figyelmeztetés Szlovákia számára is. Nemcsak azért, mert Robert Fico miniszterelnök szívesen tanul barátjától, Orbán Viktortól, hanem azért is, mert a kritikus és független újságírók jelentőségét a társadalom gyakran csak akkor tudatosítja, amikor nehézségeik támadnak” – idézi a cikket az Index.

A cikk a szlovák sajtó nehéz helyzetéről is ír, de kiemeli, hogy a közmédia helyzete az országban még jobb, mint Magyarországon vagy Lengyelországban.  

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
emhem
2016. december 13. 16:20
független. nem civil. lehet, hogy vicces, hogy nem érted ezeket a szavakat, de szerintem csak magadat teszed nevetségessé.
balbako_
2016. október 13. 09:17
Gondolom ezek is valami posztkomcsi társaság...
MZ/X
2016. október 12. 10:12
"hogy bírálták a sikertelen kvótareferendumot és állami korrupciós ügyekről számoltak be." Az internet világában ez csak spekuláció...
twist
2016. október 11. 22:45
Független újság nincs. A tulajdonos irányultsága, nézetei döntik el,merre húz a lap. Aki nem alkalmazkodik, az ki van rúgva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!