MNO: Eladják a Népszavát a Playboy és a Joy kiadójának

2016. október 14. 11:11

A Playboyt és a Joy-t is kiadó Marquard Média vette meg a Népszava kiadási jogát, értesült a Magyar Nemzet online kiadása. Úgy tudják, a jövő héten tudja meg a baloldali napilap szerkesztősége, hogy kiket vesznek át. Hogy milyen leépítések lesznek, egyelőre nem tudni.

2016. október 14. 11:11

Hónapokon át tartó tárgyalások után eladják a Népszava kiadási jogát a Marquard Mediának, tudta meg a Magyar Nemzet online kiadása. A tulajdonosváltást egy szerdai értekezleten jelentették be a dolgozóknak. Az MNO információi szerint jövő héten a Marquard Média képviselői közlik majd az elmúlt évek sorozatos leépítéseinek köszönhetően már csak 50 fős szerkesztőségi és kiadói gárdával, hogy kiket vesznek át. Azt egyelőre nem tudni, hogy a leépítés hány embert érint. Ahogy azt sem tudni, mi lesz Németh Péter főszerkesztő sorsa, állítólag valamilyen formában igényt tartanak majd a munkájára.

Az MNO-nak Láposi Elza, a Népszava Lapkiadó Kft. lapigazgatója megerősítette a lap kiadási jogának eladásáról hírt, hozzátéve, hogy csoda, hogy eddig megjelent a lap. Az eladás tárgyát nem a Népszava Lapkiadó Kft., hanem a lap kiadási joga képezi, az MNO információi szerint az eladó a Svájcban bejegyzett, sokak szerint a szocialistákhoz, azon belül is Puch Lászlóhoz köthető TGD Intermedia SA. 

A vevő, a Marquard Media Magyarország Kft. alapvetően életmódmagazinok kiadója. Olyan magazinokat ad ki, mint a JOY, az InStyle, a Shape, az Éva, illetve a Men’s Health, a Runner’s World és a Playboy.

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2016. október 21. 13:22
Egyébként, juteszembe.... Nem olyan pletykákat lehetett olvasni, hogy a Népszavát pár éve már csak Simicska tartja lélegeztetőgépen?
Megtalálta
2016. október 21. 13:22
Akkor nem lehetséges, hogy ez az egész csimmbummcirkusz a Népszabi(va) körül csak a Lajos kavarása?
Text adósság
2016. október 17. 22:56
Ha a Play Boy vásárolja meg, akkor Népfasza néven fog tovább futni az újság?
Text adósság
2016. október 17. 22:56
Az elütött biciklis tevékenykedik odafent szerintem bezáratja az Úrral az összes kommunista újságot. Most Magyar Nemzet következik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!