Nem nevezi többet jobboldali populistának az AfD-t a német köztévé

2016. október 19. 11:20

A német ARD közszolgálati televízió híradója nem használja a jövőben a „jobboldali populista” jelzőt a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt esetén. Ezt Kai Gniffke, az ARD főszerkesztője jelentette be egy múlt heti médiakonferencián.

2016. október 19. 11:20

A köztévé főszerkesztője döntését azzal indokolta, hogy számos nézőjük kifogásolta a jelző kioktató jellegét, a híradó ezért felhagyott annak használatával. Gniffke elmondta, meg kell tanulniuk az AfD-t demokratikus legitimációval rendelkező pártként kezelni: „Mi nem írjuk elő az embereknek, hogy miről mit kell gondolniuk.”

Az AfD-hez közelálló Junge Freiheit hozzáteszi: az ARD ezzel a délnyugatnémet regionális köztévé gyakorlatát veszi át. Az SWR 2015 decemberében döntötte el, hogy nem használja a jobboldali populista jelzőt a párttal összefüggésben. A médium akkor egy hírszerkesztőknek szóló belső utasításban ezt azzal indokolta, hogy az AfD időközben eléggé ismert lett ahhoz, hogy ne legyen szükség erre az értelmező jelzőre.

Fotónkon Frauke Petry AfD-elnök látható az ARD mikrofonja előtt.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leszart Rittberger
2016. október 29. 17:17
Ja, de meg is tudják indokolni a populizmus pejoratív értékét a libsik ! ezek mindent le tudnak játszani fejben, csak rendszerint semmit nem ér az okosságuk. Szóval a kulturpolitikus, a demokrata az nem populista, mert a politikának szükség szerint formálnia kell a zemberek gondolkodását. A halálbüntetésnek pl. lehet tudni, hogy óriása támogatottsága van minden társadalomban, de egy demokrata szembe megy a népakarattal , mert az európai értékek és a tolerancia meg a tapintat.
yanoo
2016. október 29. 17:16
Mert az már nem liberális demokrácia.
Antigoné
2016. október 27. 12:36
Nocsak! A köztévének már számít a nép szava Németországban?
egykettő
2016. október 20. 19:00
Ez biztos azért van, mert náluk nem a miniszterelnök titkos státuszú tanácsadója irányítja kézi vezérléssel Ibizáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!