Nem bélyegzi meg többé a Trump-híreket a Huffington Post

2016. november 09. 14:35

Nem írják többé a Huffington Poston minden Trumpról szóló cikk alá, hogy az immár megválasztott elnök rasszista, nőgyűlöl és xenofób. Mint írták, a lap szerkesztősége nem akarja megkérdőjelezni az elnök legitimációját, mint ahogyan azt a republikánusok tették Obamával. Drukkolnak viszont, hogy Trump valóra tudja váltani ígéreteit, például a gazdasági egyenlőtlenségek helyrehozásával kapcsolatban.

2016. november 09. 14:35

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Huffington Post híroldal korábban úgy döntött, hogy minden Trumpról szóló hírhez a következő jegyzetet csatolja: „Szerkesztői jegyzet: Donald Trump egy sorozathazudozó, idegengyűlölő, rasszista, nőgyűlölő, születésező és zaklató, aki ismételten megígéri, hogy kitilt minden muszlimot – egy vallás mind az 1,6 milliárd követőjét – az Egyesült Államokból.

A szerkesztőség most külön jegyzetben jelezte, hogy felhagynak ezzel a gyakorlattal. Azt írták, hogy bár Trump nem csinált titkot belőle, hogy nőgyülőlő, xenofób és rasszista, ez nem akadályozta meg a győzelmét. Viszont nem akarják azt a gyakorlatot folytatni, amit a republikánusok éveken át, amikor folyamatosan megkérdőjelezték az Obama-elnökség legitimációját.

Ezért ugyan ha szükséges lesz, kritizálni fogják Trumpot, de reménykednek benne, hogy elnökként máshogy fog viselkedni, és valóra váltja ígéreteit: tesz a gazdasági egyenlőtlenségek ellen, munkahelyeket teremt és jobb biztosítást nyújt kevesebb pénzért az amerikai embereknek.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. november 11. 22:14
"Nem írják többé a Huffington Poston minden Trumpról szóló cikk alá, hogy az immár megválasztott elnök rasszista, nőgyűlöl és xenofób. Mint írták, a lap szerkesztősége nem akarja megkérdőjelezni az elnök legitimációját," Inkább csak félnek az új hatalomtól. Nem először fordul ez elő a történelemben. Ugyanaz az egy francia Le Moniteur újság ezeket a címeket adta a cikkeinek 1815. márciusában napról napra: Március 9. Az emberevő szörnyeteg elhagyta barlangját. Március 10. A korzikai rém Cap Juannál partra szállt. Március 11. A tigris feltűnt Gapnál. Minden oldalról csapatok érkeznek, hogy megállítsák az előrenyomulását. Véget ér szánalmas kalandja, és arra kényszerül majd, hogy a hegyekben bujkáljon. Március 12. A szörny Grenoble-ban töltötte az éjszakát. Március 13. A zsarnok átvonult Lyon városán. Ahol megjelenik, rettegés lesz úrrá az embereken. Március 18: A trónbitorló megkísérli, hogy 60 órás meneteléssel elérje a fővárost. Március 19: Bonaparte erőltetett menetben halad, de lehetetlen elérnie Párizst. Március 20: Napóleon holnap érkezik Párizs falai alá. Március 21. A császár megérkezett Fontainebleau-ba. Hőn szeretett Bonaparte Napóleon császári Őfelségét holnap este lelkesen várja hűséges városának a népe. Március 22: Tegnap este őfelsége a császár hű alattvalóinak hódolatától övezve hivatalosan is elfoglalta helyét és beköltözött a Tuileriákban. Az emberek leírhatatlanul boldogok. Szóval ez a Huffington egyszerűen csak befosott az új elnöktől, akit korábban szidott. Ilyenek ezek a talpnyaló újságírók. A Mandiner is szokott szemlézni sok hasonló mentalitású újságíró alakot.
kaffogó hebrencs
2016. november 11. 22:12
Ez melyik regényből van?
rollotomasi
2016. november 11. 22:11
Erről egy "Indul a bakterház" klasszikus jut eszembe: Milyen kétszínű alak ez a bakter!
Kanóc
2016. november 11. 22:11
Nálunk ilyesmiből semmiféle problémát nem csinál az ellenzéki sajtó, választás után pláne. Pedig kibaszott nagy diktatúra van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!