Vona-ügy: egy sor médium ellen indít pert a Jobbik

2016. november 15. 16:51

Hírhamisítás miatt médiahatósági panaszbeadvánnyal él és polgári pert indít a TV2-vel szemben a Jobbik, de perre számíthat a Pesti Srácok, az Origo, a Lokál és a Ripost is. „Hol vannak a fideszes férfiak? Álljanak ki és ne egy Terry Blacket küldjenek maguk helyett” – hangoztatta keddi sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a párt szóvivője.

2016. november 15. 16:51

A Jobbik több sajtóorgánum ellen is pert indít hírhamisítás miatt – közölte Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, „a fideszes médiabirodalom” Terry Black és Zuschlag János bevetése után a hírhamisítástól sem riad vissza, a TV2 pedig meghamisította Vona Gábor egyik nyilatkozatát a vágással. Kifejtette: amikor a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy járt értelmiségi összejövetelekre, éppen Orbán Viktor polgári körébe, akkor a mondat második fele nem szerepelt a Tényekben.

A Jobbik médiahatósági panaszbeadvánnyal él és polgári pert indít a csatornával szemben, és perre számíthat a Pesti Srácok, az Origo, a Lokál és a Ripost is – sorolta Dúró Dóra.

A közszolgálati média is hasonló eszközökkel él, az M1 híradójában is megvágták a kifogásolt mondatot, a Ripost pedig az MTI-nek lett fontos hivatkozási pontja az elmúlt időszakban - közölte.

A jobbikos politikus szerint az elmúlt időszakban több helyreigazítási pert is nyertek az érintett sajtóorgánumokkal szemben, és továbbiak is folyamatban vannak. Az ezekben a lapokban megjelent cikkeket annak tulajdonította, hogy próbálják lejáratni, elhitelteleníteni pártját, amely véget vetne a letelepedésikötvény-biznisznek.

Hol vannak a fideszes férfiak?” – kérdezte Dúró Dóra, azt kérve: álljanak ki és „ne egy Terry Blacket küldjenek maguk helyett”, a szakpolitikai javaslatukra pedig ne hazugságokkal válaszoljanak. Szóvá tette a KDNP hallgatását is.

A jobbikos politikus kérdezték arról, hogy miért nem emeltek szót korábban a kuruc.info magánéletben kutakodó írásai ellen. Azt felelte: a portál előtt is voltak ilyen eszközök, azonban az a politikai kultúra, hogy egy párt szakpolitikai javaslatára egy „nyilvánvaló hazugsággyár” a válasz, nem volt jellemző Magyarországon.

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:10
Figyeljünk oda: nem rágalmazási pert indít Vona, hanem "hírhamisítás" miatt indít pert a Jobbik. Ravasz, nagyon ravasz, de a lényeget még mindig nem árulták el: buzievagy?
lajkakutyus
2017. április 18. 22:25
Kocsis Máté is írt nyílt levelet Ungár Klárának. Arról nem is beszélve, hogy az összes tolvaj csaló fideszes szemét a felesésére meg apukájára keni a lopott pénzt. Úgyhogy lassan a testtel fideszesek, bulibárók, és egyéb trógerek, hitványabbak lettetek már, mint a legalja söpredék.
katus
2017. április 18. 22:24
"Ravasz, nagyon ravasz, de a lényeget még mindig nem árulták el: buzievagy?" majd ha Kocsis Máté is bebizonyította hozol tőle igazolást ,addig kuss a neved!
választópolgár
2017. március 20. 01:00
ha vona zsúrpubi, akkor mi a fineszes orbán neaztnézzékamitmondokhanemamitcsinálok reggeldélben este elszámoltató viktor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!