Schmidt Máriáé lett a Figyelő

2016. december 05. 15:50

Megvette a Figyelőt Schmidt Mária, aki az Origónak a hetilappal kapcsolatos terveiről azt mondta: elsősorban pénzügyi befektető lesz a lapnál, és a már most is meglévő magas szintű szakmai munka folytatását tűzte ki egyik legfontosabb céljául.

2016. december 05. 15:50

Az Origo értesülései szerint Schmidt Mária megvette a Figyelőt, a megállapodást hétfőn már alá is írták. A portálnak nyilatkozott is Schmidt Mária, aki egyebek mellett elmondta: a minőség, méltányosság és mértéktartás szavakkal jellemezhető újságot szeretne csinálni a hetilapból. 

A hetilap korábban is egy nagyon fontos orgánum volt Magyarországon és a mostani tranzakcióval szeretném, ha ez a hagyomány folytatódna. Nagyon sok tudás halmozódott föl a hetilapnál, és ennek az elvesztése óriási veszteség lett volna a hazai sajtóvilágban” – fogalmazott Schmidt az Origónak.

Hangsúlyozta: elsősorban pénzügyi befektető lesz a lapnál, és a most is meglévő magas szintű szakmai munka folytatását tűzte ki az egyik legfontosabb céljának. „Abban az esetben, ha nem jelentem volna meg befektetőként, a lap megszűnt volna. Több mint 70 követelést kellett kielégíteni ahhoz, hogy a kiadóval szembeni felszámolási eljárás lezáruljon. Ezzel a lap dolgozói kaptak egy új esélyt” – tette hozzá.

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2021. április 19. 18:24
Irtó büdös az egész 56-os emlékév. Sajnos minden vonalon nagy mellébeszélés és pénzszórás megy mindenféle sz@rra. Ne is beszéljünk róla...
Strassnoff Ignác
2017. január 15. 10:23
A víg özvegy élvezi az örökölt vagyont. Még a szeme se áll jól... Nem rokona Matolcsynak? Apropó, még tíznél több olyan média van, amelyik nem Orbán seggét nyalja? Országosan már biztos nincs... TV talán egy. Országos rádióról nem tudok. Újság talán még néhány... Alakul a sajtószabadság... A neten is. Az Origó címoldalának állandó rovata lett a "mai Vona". Minden napra egy szenzáció. Pont mint a TV2-nél, meg egy sor egyéb médiánál és kormánypárti hiénánál. Véletlenül mindig ugyanaz jut az eszükbe... Ma például kiderítették, hogy Vona "álnéven politizál". Eredeti neve ugyanis Zázrivecz. Gondolom többen is beszartak a hír olvasása során meglepetésükben... Felőlem meg is baszhatják Zázriveczet, leszarom, de elég kicsinyes és undorító ilyen látványosan rászabadítani a kutyákat valakire. Ráadásul ilyen primitív sztorikkal. Meg amit nem árt nem elfelejteni!: Ma épp Zázrivecz van a porondon. Holnap bárki más is lehet, aki nem tetszik Orbánéknak. Itt csak az az ember, akinek a feje a vezér seggében van, mindenki más hazaáruló ellenség. Függetlenül attól, hogy melyik pártban nyüzsög, vagy csak épp önállóan gondolkodik.
Fahrenheit 451
2016. december 26. 14:45
miszisz mészáros..
Fahrenheit 451
2016. december 26. 14:45
élénk tévedés.. ez orbánisztánra dehonesztáló..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!