Széky János az oroszokat sejti a CEU-ügy hátterében

2017. március 31. 16:50

Soros Putyin ellensége, nem Magyarországé, a kormány az oroszoknak tesz szívességet a CEU kiebrudalásával: Széky János szerint ez az egész CEU-ügy legvalószínűbb megoldása.

2017. március 31. 16:50

Az Élet és Irodalom rovatvezetője a Parameterre írt egy cikket arról, mi lehet a CEU-ügy hátterében. A publicista szerint figyelemreméltó, hogy a sajtó által Lex CEU-nak nevezett törvénymódosító javaslatban nemzetbiztonsági szempontokra hivatkoznak. Ezek azonban vélhetően nem magyar, hanem orosz nemzetbiztonsági szempontok, lévén Soros György az orosz elnök ellenfele, nem a magyar kormányé, vezeti le a szerző:

„E paradoxon legvalószínűbb feloldása ugyanis nagyon egyszerű: a hirtelen jött magyar döntés másvalakinek a külpolitikai célkitűzéseit és másvalakinek a nemzetbiztonsági érdekeit szolgálja. Azt kellene észrevenni, hogy ami Magyarországon történik, az nemcsak Magyarországról szól. Ami Magyarországon egy nemzetközi egyetemmel történik, az főleg nem. Nagyobb kvászban vagyunk, mint hinnénk.”

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2017. április 02. 20:39
Orbán a csicskázással úgy látszik öngólt lőtt.
Biedermann
2017. április 02. 17:40
Brigi kérem,Önnek nem tesz jót a tavasz.Vagy ha a Mandinernél szokássá válik az Élet és Irodalom szerzőíre hivatkozni,azokat elfogulatlan és hihető véleménynek kezelni,akkor ezt-a miheztartás végett-jelentsék be.Elolvastatta velem a pszichopata Széky János cikkét,ami bennem maradandó károsodást okoz,de -úgy látom-Önben is.Hol tartunk,ha Önök gondolkodás nélkül átveszik holmi Széky és a CEU érvrendszerét,és azt hűséges olvasóikkal akarják fogyaszthatóvá tenni? Értsék meg végre:ha valaki szabálytalanságokat követ egy másik ország törvényeit megsértve,ne számítson feltétlen méltányosságra!Reménykedjen benne!
Senye Péter
2017. április 01. 18:08
Dehogy is, a migránsokat Putyin szabadítja Európára, tehát a migránsmentő szervezetek Putyin ötödik hadoszlopai, ezért azokat irányító Soros Putyin tervét hajtja végre az EU tönkretételével. A CEU-t csak azért állítják félre, hogy helye legyen Budapesten a Lomonoszov egyetemnek. Egyszerű ez, mint a karikacsapás. Aki jobbat tud, szóljon.
Mich
2017. április 01. 12:43
Ez már (hisztérikusan) komikus: a libsibolsinácik minden mögött az oroszokat látják... Beleragadtak Obama-Clinton-CIA hidegháborújába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!