Matolcsy unokatestvére és bizalmasa szerezték meg az MKB harmadát

2017. április 26. 20:53

Szemerey Tamás, a NHB Bank tulajdonosa, Matolcsy György unokatestvére és Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója, Matolcsy bizalmasa szerezték meg az MKB harminc százalékát, miután megvásárolták Rakesh Kumar Aggarwal indiai-szingapúri üzletembertől a tulajdonrészt.

2017. április 26. 20:53

Szemerey Tamás, a Növekedési Hitel Bank (NHB Bank) tulajdonosa, Matolcsy György unokatestvére és Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója, Matolcsy György bizalmasa lettek a az MKB legnagyobb tulajdonosai. 

 A harminc százalékos tulajdon eddig Rakesh Kumar Aggarwal indiai-szingapúri üzletember kezében volt. A tulajdon mostmár azonban a két magyar üzletember között oszlik meg az alábbiak szerint: Szemerey Tamás tulajdonában álló BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. 20,19 százalékot, míg Balog Ádám, korábbi MNB-alelnök, jelenlegi MKB-vezérigazgató cége, a Promid Invest Zrt. 9,81 százalékot vásárolt.

Eddig is sejteni lehetett, hogy Rakesh Kumar Aggarwal tulajdonrésze magyar érdekekhez kötődik, a tranzakcióval azonban ez hivatalossá vált. Az időzítés feltehetően összefügg azzal, hogy a magyar bíróság másodfokon is úgy ítélte meg: jogos a Magyar Narancs és Transparency International arra irányuló adatigénylése, hogy a jegybank adja ki az NKB Bank tulajdonosi hátterét feltáró iratokat.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. április 27. 15:49
Maffiaállam,a birkák tapsolnak neki...
TAVIROZSA
2017. április 27. 13:38
Ne irigykedj, éhes proletár !
br-o
2017. április 27. 11:18
Igen "tehetséges" az a 38 éves péceli lakos, aki ennyi idősen 10% részesedést tud vásárolni egy bankban.
smarton
2017. április 27. 10:57
Nekem tök mindegy. Az a harmad eladó volt. Valaki mindenképpen megszerezte volna. (Egyébként ez tőkeemelést jelent.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!