Csak az MVM-től fele annyi pénzt kapott a CÖF, mint amennyit Soros összesen költ Magyarországon

2017. május 12. 09:59

Mint az Átlátszó közérdekű adatigényléséből kiderült: csak a Magyar Villamos Művektől 508 millió forintnyi támogatást kapott tavaly a kormánypárti Civil Összefogás Fórum. Ez az összeg fele annyi, mint amennyit Soros György alapítványa összesen adott tavaly a magyarországi civileknek, és több, mint bármelyik ellenzéki párt 2016-os állami támogatása.

2017. május 12. 09:59

Csak a Magyar Villamos Művektől (MVM) 508 millió forint támogatást kapott a kormánypárti Civil Összefogás Fórum (CÖF) – derült ki az Átlátszó adatigényléséből. A 24.hu pedig összehasonlította, hogy vajon ez az összeg hogyan aránylik ahhoz, amennyi pénzt Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa Magyarországon évente elkölt, melyhez a Forbes által gyűjtött adatokat használta. Ebből kiderült: 2015-ben 1,1 milliárd, míg 2016-ban már csak 1 milliárd forint volt az az összeg, amit Soros György alapítványa a különböző magyarországi civilszervezeteknek összesen adott egy év alatt, vagyis mindössze kétszer annyit, mint amennyit csak a CÖF csak az MVM-től kapott tavaly.

De  444.hu gyűjtéséből az is kiderül, hogy ez az 508 millió forint több, mint bármelyik ellenzéki párt 2016-os állami támogatása. A pártok a következő összegeket kapták:

Jobbik: 476 millió forint,
MSZP: 427 millió forint,
LMP: 174 millió forint,  
Együtt: 134 millió forint, 
DK:  132 millió forint, 
Párbeszéd: 107 millió forint, 
MLP: 71 millió forint. 

A CÖF-ről egyébként szintén a közelmúltban derült ki az is, hogy évente 20-40 millió forint közötti összegeket kap a Fidesz pártalapítványától. 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freesleep
2017. május 13. 12:52
engem az érdekelne, milyen tevékenységet folytat a cöf a kormánypropagandán kívül. Kórházakat fest? padokat újít fel? iskolákat támogat? szegénykonyhát tart fenn? mit csinálnak ők?
Mészáros a stróman
2017. május 12. 23:46
Gazdám okos ember tuggya hogy kel pénszt loppni a pártnak Meg gazdám lyó ember is .És én .is .Hát igen .Igenlyó ember vagyok a bencsik szerint is ,még az ekó tévébe is belemonta ö: http://www.youtube.com/watch?v.. Eggy teheccséges higgatt derüs szelemes lyókedvü ember vagyok és azis fogok leni ;vala mint értek a pénszhez .Sajnos sok a irigyem ,lussták azok mind és balipsik .Az igazi Magyar az büszke én reám .És tuggya a sok munka ,a lyól végzett munka tet én gemet ijenné ... a gazdasságot nem aggyák oda ingyen meg a sok pénszt .A bibliába is bene van hogy "árbájt máht frájt" .Gyakran szokolok olvasni .is . Halyrá magyarorzág !Halyrá lyó magyarok ó! A rosz magyarok te heccségtelenek ezért asztán irigyek !
haaszkristof
2017. május 12. 20:35
Több mint 500 millió arra hogy a kormánynak legyen még egy szócsöve, legyen még plakát, legyen hely Bayernek pózolni ... Közpénzt ... A csicska civileknek ... A magyar nemzet pénzét ... Kibaszottul undorító! Kurvára dühítő!
NemzethyÉrzelmű
2017. május 12. 20:10
Jó, de ezért a pénzért SOKKAL TÖBBET tesznek a hazáért mint a ÁLCIVIL lipsik! Amúgy nem is értem miért akad ki ezen 1-2 fideszes, mintha ez valami új dolog lenne a pártban. Csak azt csodálom hogy 1-2 "jobboldali" média már le is hozza ezeket, de a többségről szerencsére lepörög.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!