Sokan nincsenek is eltűnve az Alföldi Tej eltűnt gyerekei közül

2017. június 15. 10:55

Az Alföldi Tej dobozain szereplő négy eltűnt gyerekből hármat is megtalált a Magyar Narancs. A fiatalok közül ketten ugyanis már réges-rég megkerültek, egyikük pedig soha nem is tűnt el.

2017. június 15. 10:55

Az Alföldi Tej dobozain eltűnt gyerekként szereplő fiatalok egy része nagyon is megvan, nem kell keresni őket – derül ki a Magyar Narancs csütörtöki cikkéből.

A mostani kampány négy szereplőjéből három gyereket is sikeresen megtaláltak a lap munkásai. Bálint, Márk és Klaudia is tévesen szerepelnek eltűntként a tejezdobozokon, és bár utóbbi kettő korábban tényleg eltűnt, már rég megkerültek. Bálint viszont egyáltalán nem érti, mit keres az adatbázisban. Hiába hívta a 112-t, hogy vegyék ki az adatbázisból, gyakorlatilag elhajtották.

A tejes kampányt, amely  2011-ben indult, Kárász Róbert televíziós műsorvezető PR-cége készíti, és ehhez az elmúlt években állami pénzeket, eddig minimum 25 millió forintot is kapott. A műsorvezető azt mondta, ők a rendőrségi adatbázisból dolgoznak, a nyomozás pedig nem az ő dolguk. A rendőrség nem reagált a lap megkeresésére.

A cikkben megszólalt a TASZ is. A jogvédő szervezet  szerint jogsértő, ha a rendőrség nem veszi le a megkerült fiatalokat a körözési listáról. Az is előfordulhat, hogy az eltűnt gyerekek előkerülését senki sem jelentette be hivatalosan. De ebben az esetben is érdekes, hogy a hatóságoknak miért nem tűnik fel más adatbázisból – igazoltatásnál, orvosi ellátásnál –, hogy már megvan az eltűnt ember.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezért regisztráltam
2017. június 16. 07:14
Hogy Robinak ne legyen annyira jó, ezt (Kárász-Moldova) még belinkelem ide, hátha valaki nem ismeri: https://www.youtube.com/watch?v=KyiXxjlmMT4
Ezért regisztráltam
2017. június 16. 07:04
A másik, ami eszembe jut, hogy mennyire száni, ahogy a nyugatot ilyen f@sságokban majmoljuk. -tejesdoboz (USA) - dunai egyetemek közötti evezősverseny (ld. Oxford-Cambridge) - most már lesz "Tour de Hongrie" (bringaverseny) is, láttam a hirdit a metrón ... :-(
Ezért regisztráltam
2017. június 16. 07:02
Épeszű ember eddig sem gondolhatta, hogy bármi értelme lenne 10 (!) éve eltűnt gyerekeket, pláne ezzel a módszerrel, keresni. Épp 1-2 hete az egyik csajszit (nagyon ritka nevűt) ellenőrzésképpen csekkoltam a FB-on, hár kérem, vígan szórta a friss posztokat. :-) De hogy emögött is valakinek a maszek bótja van, azt persze nem gondoltam (amilyen naív ökör vagyok), aszittem, csak szimpla bénázás. :-(
zakar zoltán béla
2017. június 15. 14:37
A MN még megvan?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!