Szálasit és a nácikat éltette egy férfi – félmilliót fizethet

2017. augusztus 31. 21:34

Első fokon ötszázezer forintos pénzbüntetést rótt ki a Székesfehérvári Járásbíróság arra a férfira, aki egy tavaly februári beszédében a Waffen-SS-t, a nácikat és Szálasi Ferencet dicsőítette.

2017. augusztus 31. 21:34

A Székesfehérvári Járásbíróság elsőfokon félmillió forintos pénzbüntetést rótt ki arra a férfira, aki egy tavaly februárban nyilvánosan mondott beszédében „a nemzetiszocialista rendszert és a Waffen-SS-t dicsőítette, illetve állította be követendő példaként” – értesült a Magyar Nemzet.

A férfi az Emlékezz a kitörés hőseire nevű rendezvénen a nyilas vezető Szálasi Ferencet éltette, és a bíróság állásfoglalása szerint a faji különbségtétel mellett érvelt.

A bíróság szerint az elmondottak lehetővé tették, hogy „a köznyugalmat megzavarva a nemzetiszocialista rendszer áldozatainak, azok leszármazottainak, valamint a demokrácia értékei mellett elkötelezett közösségeknek a méltóságát megsértsék”.

Mivel az ítélet csak első fokon született meg, a vádlott fellebbezhet a döntés ellen.

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2017. szeptember 01. 21:56
Az utóbbi időben többet kertészkedem, így biofasisztának vagyok nevezhető, a kertészeti tapasztalatom mindenki maradjon a fajtájánál. A kérdésedre csak az ismétlésben tudok gyógyírt kapni: hát nem szép gyerek ez a Slomó.
Mindjárt
2017. szeptember 01. 16:32
Gyerekeknek a háború közel se olyan nehéz mint a szülőknek. A pesti bérháznak a pincéje nagyon rozoga volt. Barátaink meghívtak budára mert anak a bérháznak erős pincéje volt. A ház a németeknek is tetszett és ott csináltak központot maguknak. Volt generátoruk és a pincét ahol mi tartózkodtunk is megvilágították. Ez volt a jó. A probléma az volt, hogy minket sokat támadtak és már mindenhól vége volt a háborúnak, cask a mi tömbünkben nem. Mint kölök is láttam, hogy ezek hihetetlenűl jó katonák voltak. Halálra készültek. A fele harcolt miközben a másik fele mulatott. Miután kitörtek, a szovjetek bevonultak. Az igazi borzalmak akkor kezdődtek. Nekünk ez nem felszabadulás hanem a pokol volt. Tudjuk, hogy a kitörés többnyire sikertelen volt és a legtöbb hősi halált halt. Isten nyugosztalja lelküket.
írmag
2017. szeptember 01. 09:33
És Havas Szonja, a magyart és a magyar történelmet gyalázó, hazug horngyulapereputtynak mennyi lesz a büntetése?
potyka
2017. szeptember 01. 08:16
Börtönbe vele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!