A Momentum programja ambiciózus, de megvalósítható

2017. október 17. 20:07

A megvalósítható program nemcsak azért érték, mert nem akarjuk átverni a választókat vagy mert meg akarjuk győzni a kételkedő közgazdászokat és újságírókat is. A költségvetési fegyelem fontos politikai cél a Momentum számára. Csak így állíthatjuk fenntartható növekedési pályára az országot, vezethetjük be az eurót és élhetünk tartósan nagyobb jólétben.

2017. október 17. 20:07
Pass Dániel–Prinz Dániel

„Számos olyan intézkedéspár található a programban, ahol egy kiadásnövelő átalakítás fedezete egy bevételnövelő intézkedés, vagy éppen fordítva. A munkaerőpiaci ellátások fejlesztése fedezhető a közmunka program átalakításából. A pénzbeli családi ellátások emelése megvalósítható a családi adókedvezmény átalakításából. Az SZJA felső kulcsa fedezi az alacsonykeresetűek adójóváírását. Az ágazati különadók kivezetésére a vállalati adózás megváltoztatása nyújt fedezetet. Jelentős agrárprogamjainkra a földbérbeadás megadóztatásából teremtünk forrásokat. A kultúránkba való befektetés fedezhető például a látványsportokra költött iszonyatos állami források (mert az adókedvezmény is állami forrás!) megvágásából. A lakhatási támogatásokat fedezik az üresen álló ingatlanokra és az ingatlanspekulációra kivetett adók.

A megvalósítható program nemcsak azért érték, mert nem akarjuk átverni a választókat vagy mert meg akarjuk győzni a kételkedő közgazdászokat és újságírókat is. A költségvetési fegyelem fontos politikai cél a Momentum számára. Csak így állíthatjuk fenntartható növekedési pályára az országot, vezethetjük be az eurót és élhetünk tartósan nagyobb jólétben.”

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. október 19. 12:39
Ha hozzányúltok a jövedelmemhez qrv@isten, hogy nem szavazok rátok.
catalina9
2017. október 18. 11:35
„Nincsen jó szó, ami leírja a bennem forrongó indulatot. Nem tudom, mikor éreztem utoljára ilyen csalódottságot (talán 2006-ban). A Momentum jött, és rombolással lépett a politikai színtérre. »Nincs konkrét ötletünk meg programunk, csak már elégedetlen volt a tagság, kellett valamit csinálni.« Sikerült, milliók álma foszlott szét, igazi ballibsi eredmény. Építeni nehezebb lenne, tudom. HÁT HÁNYNOM KELL TŐLETEK."
Text adósság
2017. október 18. 10:56
Nomomentum noeuro!
anegy_
2017. október 18. 10:16
Ki nem néztem ebből a savanya-jóska társaságból hogy ilyen tréfacsinálók! Ugyan hány füves cigi után sikerült ilyen magvas gondolatokat papírra vetni? Ez ugye az évtized vicce? De komolyra fordítva, ezek őrültek, a "sípolós társaság" szintjére süllyedt libbant bel-pesti maradék. Ketrecbe valók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!